Sur förlust för tappert BK Häcken - BK Häcken BK Häcken
Herr
2019-07-07 16:59:54
Sur förlust för tappert BK Häcken

Mardrömssviten mot IFK Norrköping håller i sig. Trots en bra prestation och en kvittering i andra halvlek så var det hemmalaget som fick det sista ordet och kunde ta hem segern med 2-1.

– Det är tufft nu, det känns som vi värda minst ett kryss, säger BK Häckens målskytt Gustav Berggren.


BK Häcken kom till Norrköping i hopp om att få ett slut på sviten på åtta raka förluster mot östgötarna. Och när Gustav Berggren kvitterade i den andra halvleken med karriärens första allsvenska mål så kändes det som att det kanske skulle bli Bollklubbens dag. Men istället kunde Norrköpings Christoffer Nyman skarva in ett inlägg från Sead Haksabanovic i den 79:e matchminuten och det blev också matchens sista mål.

– Det målet kom lite från ingenstans. De får en omställning men det känns inte som det är så farligt men så blir det inlägg och mål. Innan det målet känns det som vi pressar ner dem men istället så får vi forcera för en kvittering och då blir det lite fram och tillbaka i slutet, säger Gustav Berggren.


I den första halvleken var det hemmalaget som började matchen bäst och Jordan Larsson öppnade målskyttet redan i den elfte matchminuten. Men ju längre halvleken led så var det Bollklubben som tog över matchen mer och mer och kunde också skapa flera bra lägen. Närmast mål kom Alexander Jeremejeff men han fick inte riktigt den träffen han ville ha på Godswill Ekpolos inlägg så Isak Pettersson i Norrköpings mål kunde rädda skarven. Men BK Häckens spel bådade gott för fortsättningen av matchen.

– De började bättre men vi kom in i det allt mer. Även 1-0-målet kom lite plötsligt och oväntat. Sen blir matchen lite att de har något att förlora och vi kan ta kommandot. Jag tycker att vi för matchen i stora delar, säger Gustav Berggren.


Hemmalaget kom ändå närmast att göra även matchens andra mål men Jordan Larssons avslut från nära håll efter en kaosliknande situation i straffområdet gick stenhårt i ribban. Istället kom kvitteringen i den 71:a matchminuten. Daleho Irandust slog en frispark som Joona Toivio nickade ner och bollen gick via Rasmus Lindgren ut till Berggren som mycket behärskat rullade in bollen med bredsidan. I den aktionen märktes det inte att han normalt sett är en ovan målsskytt.

– I såna lägen brukar jag oftast dra till allt jag har men jag har fått till mig att ta det mer lugnt och jag tittade upp och såg en öppning i bortre. Nu lär det inte bli fler skott på kraft med tanke på att det här funkade så bra. Kul att göra mål, inte så ofta det händer, men framför allt är den en enorm besvikelse över förlusten just nu. Men sån är fotbollen, fortsätter Berggren.


Gustav Berggren spelade 90 minuter och förutom målet stod han för en stark insats från sin mittfältsposition. 

– Det är alltid kul att spela en hel match och det kändes bra. Det är enkelt att spela med Friberg, vi har inte spelat ihop på länge, han är en otroligt duktig spelare och jag tycker vi kompletterar varandra bra.


Andra halvlek blev inte riktigt lika händelserik som den första. Men i slutet hettade det till när gulsvart låg på för en kvittering. Både Johan Hammar och Kwame Kizito byttes in och slängdes upp på topp, för Kizito innebar inhoppet också allsvensk debut. Och det var just Kizito som kom närmast en kvittering när han två gånger om var framme med huvudet. Först hade han en skarv som via en försvarare gick tätt utanför målet och på den efterföljande hörnan kom han perfekt med skallen men Isak Pettersson kunde rädda på mållinjen. Eller? BK Häckenspelarna viftade för mål men domaren var säker på sin sak. Gustav Berggren var närmast situationen men Pettersson var lite i vägen för bollen så han hade svårt att se exakt vad som hände.

– Men om jag ska vara ärlig så såg det inte som den var inne, men det var vad jag kände just då. Jag har inte sett reprisen, säger han.


BK Häcken försökte förgäves in i det sista men det ville sig inte och trots en bra genomförd match mot ett bra motstånd lämnar man Östergötland tomhänta ännu en gång. Nya tag nästa söndag när Örebro kommer på besök till Bravida Arena.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.