Herr
2024-04-08 21:12:37
Surt poängtapp mot Djurgården

BK Häcken briljerade i 87 minuter borta mot Djurgården. Edward Chilufya, Julius Lindberg och Zeidane Inoussa hade gett BK Häcken en 3–0-ledning, men sedan vaknade hemmalaget och matchen slutade 3–3. Surt poängtapp i en annars imponerande bortamatch.


Det var två lag som ville spela fotboll som drabbade samman på Tele2 Arena under måndagen. Djurgården började bäst och hade flertalet halvchanser, speciellt i samband med hörnor där de snabbt fick övertag på BK Häcken. Bortalaget, som spelade i sina nya vita bortatröjor, växte in i matchen och efter 23 minuter kom första målet. BK Häckens hårt arbetande anfallare Edward Chilifya snodde påpassligt åt sig bollen på egen planhalva, tog saken i egna händer och löpte över hela plan. Han kom till näst sista utposten i form av Djurgårdens mittback Miro Tenho, snurrade upp honom så att han trillade och sedan stod han för ett klassavslut intill första stolpen. Otagbart för Djurgårdens målvakt och en riktig klassaktion av Chilufya.

 

I andra halvlek inledde Djurgården i ett rasande tempo, men de orkade inte mer än ett par minuter och därefter tog BK Häcken kontroll över matchen. Efter dryga timmen fick BK Häcken en hörna och längst bort i straffområdet nådde bollen Julius Lindberg, som drog till på volley. Bollen seglade in och matchen andra drömmål var ett faktum. Även trean skulle komma och då var det nyförvärvet Zeidane Inoussa som höll sig framme på en retur efter ett skott av Amor Layouni.

 

BK Häcken imponerade stort och det kändes som att precis allt stämde denna måndagskväll i Stockholm. I 87 minuter. Då rasade BK Häcken samman. Nyinbytte Tokmac Nguen stod för två snabba mål, innan Mohammed Al Hakim blåste straff för hemmalaget i matchens näst sista minut. Marcus Danielsson var säkerheten själv och hela Hisingen stod som frågetecken och undrade precis vad som hade hänt. 3–0 hade blivit till 3–3 och BK Häcken fick vända hem besvikna, trots en väldigt imponerade bortamatch mot ett starkt Djurgården.

 

Lagkapten Simon Gustafson var såklart besviken efter matchen, men såg också sitt lag imponera under stora delar av matchen.

– Vi gör det väldigt bra i 87 minuter. Vi får matchen precis dit vi vill och har tydliga idéer om hur vi ska få kontroll på matchen och utför det på ett väldigt bra sätt. I vårt anfallsspel och i vår speluppbyggnad är vi väldigt trygga och gör allt enligt plan. Sedan om man ska vara riktigt petig så tycker jag väl att vi skulle kunna skapa några fler målchanser utifrån den tryggheten och speluppbyggnaden vi visar. I vårt försvarsspel är vi kompakta och jobbar väldigt bra för varandra. Vi släpper inte till någonting i det ordnade spelet, utan det är några omställningar och fasta situationer som är det enda sättet de hotar oss på. Överlag en väldigt bra prestation, säger Gustafson och kommenterar slutminuterna:

– Det är lite kontraproduktivt att zooma in på specifika händelser som gör att vi tappar matchen, men det man kan säga är att vår kravbild ska vara att vi ska kunna kontrollera hela matchen på det sättet som vi gör fram till 87:e minuten. Det är vi alla väldigt införstådda med och vi är extremt besvikna att vi inte gör det på ett bättre sätt idag.

 

Nästa måndag väntar Brommapojkarna hemma på Bravida Arena och då kliver BK Häcken ut som favoriter till att ta årets första trepoängare i Allsvenskan.

– Matchen idag är ytterligare ett steg framåt. Jag tycker att vår trend är väldigt positiv och det tar vi med oss och bygger vidare på, avslutar Gustafson.


Kom och stötta laget måndag 15 april. Köp din biljett i dag.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved