Sverrisson till USA med isländska landslaget - BK Häcken BK Häcken
Herr
2020-01-08 14:56:48
Sverrisson till USA med isländska landslaget

Oskar Sverrisson har tagits ut till det isländska landslagets januariturné. På lördag reser han till USA för träning och dubbla matcher.

– Det är en stor möjlighet för mig att få visa upp mig i det sammanhanget, säger han.


Det var en dryg vecka innan julafton som telefonsamtalet från det isländska landslagets förbundskapten Erik Hamrén kom. 

– Det var inget jag hade räknat med, särskilt inte eftersom det var så sent i december, men jag blev självklart jätteglad. Han berättade att de vill ha med mig på lägret för att kunna titta närmare på mig där, säger Sverrisson som har dubbla medborgarskap.


Telefonsamtalet från Hamrén var den första kontakten han haft med isländsk fotboll överhuvudtaget.

– Eftersom jag alltid har bott i Sverige så har jag gått lite under radarn. Jag har tänkt att man kan ha en möjlighet till just detta, att komma med på januariturnén, men när jag inte fick så mycket speltid i år så trodde jag inte att det var aktuellt den här gången, fortsätter han.


Lägret är i Los Angeles och förutom träning så kommer laget att spela två matcher, mot Kanada och El Salvador, innan de reser hem igen den 20 januari. Truppen består både av spelare som brukar starta i A-landslaget och debutanter likt Sverrisson. Lägret är också en del i förberedelserna inför Islands play off-spel till EM-slutspelet. Hamréns mannar möter Rumänien i play off-semi den 26 mars. Vinner de där väntar finalmatch den 31 mars.

– Det är klart att jag gärna vill vara med där men det är en bit dit. De har spelare på min position som gör det bra i ligor ute i Europa, så det är inte så lätt att ta sig in där. Först och främst hoppas jag att få visa vem jag är som fotbollsspelare, att de lär känna mig och sedan får vi se hur långt det tar mig, avslutar han.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.