Dam
2022-03-31 11:00:00
Tanzanisk anfallare klar för BK Häcken

BK Häckens senaste nyförvärv heter Aisha Masaka. 18-åringen från Tanzania kommer senast från Young Africans SC och kontraktet med BK Häcken sträcker sig över säsongen 2024.

 

Aisha Masaka föddes i Singida i Tanzania och kommer från Young Africans SC, som är ett av landets mest framträdande lag. Hon har också representerat Alliance Girls FC i hemlandet. Säsongen 2020/2021 vann hon skytteligan i den tanzaniska ligan med 35 mål på 20 matcher och hon har bland annat gjort 27 mål på 14 matcher för Tanzanias U17-landslag. Numera representerar hon A-landslaget, där hon gjort 2 mål på 4 matcher.  Hon kan spela både som offensiv ytter och som central anfallare.

– Aisha är en framtidsspelare med stor utvecklingspotential som ska bli väldigt spännande att följa. Vi tror dock redan nu att hon har spetskvaliteter som kommer göra oss mer konkurrenskraftiga. Hon är bra på att använda sin fart och kraft i offensiven och hon är en van målskytt. Vi är övertygade om att Aisha kommer att tillföra ytterligare dimension till vår trupp, och vi hälsar henne varmt välkommen till Hisingen, säger sportchef Martin Ericsson.

 

Aisha Masaka landade i Sverige igår och gör idag torsdag sin första träning med laget.

– Jag är jätteglad över att vara här. Jag hoppas kunna göra många mål och hjälpa laget att komma så högt upp som möjligt, säger hon.

 

Aisha Masaka

Ålder: 18 (10 november 2003)

Tidigare klubbar: Alliance Girls FC, Young Africans SC

Position: Offensiv ytter och anfallare

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved