Herr
2019-04-19 10:32:54
Tidig seriefinal mellan två offensiva lag

Repris av cupsemin från i mars, tidig seriefinal och en match i matchen blir det mellan lagens respektive tremålskyttar. Det finns mycket att hålla koll på i påskdagens match på Bravida Arena.


Det har visserligen bara spelats tre omgångar av årets allsvenska så det är tidigt att dra några stora växlar men enligt tabellen så blir söndagens möte en seriefinal. Djurgården leder Allsvenskan på målskillnad före BK Häcken. Båda lagen har fyra plusmål men stockholmarna har gjort ett mer mål. Tre av deras sju mål har anfallaren Mohamed Buya Turay stått för, lika många som Paulinho alltså. Buya Turay gjorde också ett av målen när lagen möttes i semifinalen i Svenska Cupen, den 16 mars.

– De har flera snabba spelare, det såg vi mot oss i cupsemin och Buya Turay är en av dem. Han är teknisk, skicklig med boll och bra en-mot-en. Han är vass när han får ytor och är även stark i kroppen, säger BK Häckens analytiker Mario Chavez.


Både BK Häcken och Djurgården spelar med formationen 4-3-3 men där Bollklubben använder sig av två mer sittande mittfältare och en framför, i den så kallade nummer tio-rollen, så har Djurgården ibland i spelet vridit sin mittfältstrio så att de har en sittande och två framför. Mittfältsnyförvärvet Astrit Ajdarevic spelade inte från start i cupsemifinalen men när han kom in så var han ett stort hot med sin bollskicklighet. I de två senaste allsvenska matcherna har han startat vilket gjort att Kevin Walker börjat på bänken. Mycket av Djurgårdens offensiva spel går via någon av dem.

– Ajdarevic gillar att ha mycket boll och får han tid är han duktig på att måtta och slå sina passningar och då är han farlig. Han gillar också att komma ner djupt och hämta mycket boll. Om de spelar med Walker istället så blir en skillnad att de får lite mer folk offensivt i ett tidigare skede, eftersom han inte kommer ner i banan lika mycket, säger Mario Chavez.


Före detta landslagsbacken Erik Berg var skadad när lagen möttes i Svenska Cupen men han har spelat alla tre matcherna hittills i Allsvenskan. Tillsammans med lagkapten Markus Danielsson utgör han ett starkt mittlås och de flankeras av offensiva ytterbackar som ihop med yttermittfältarna bidrar med mycket fart och fläkt i anfallsspelet. Räkna med en match mellan två offensiva och spelande lag på söndag.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved