Tillskott till Football Friday efter dubbla utmärkelser - BK Häcken BK Häcken
Herr
2022-11-22 11:00:00
Tillskott till Football Friday efter dubbla utmärkelser

Varje månad ger Unibet 10000 kronor till vinnarna för Månadens spelare och tränare i Allsvenskan, att skänka till valfritt samhällsengagemang i sin klubb. Rygaard och Högmo, vinnarna i oktober, skänker vinstpengarna till Football Friday.

 

Svenska mästarna BK Häcken tog en dubbel när det gäller Månadens spelare och Månadens tränare i oktober. Mikkel Rygaard röstades fram till Månadens spelare i Allsvenskan i oktober. Han väljer att skänka sina vinstpengar till BK Häckens Football Friday.

– Det är klart att det är kul att vinna utmärkelsen, men det blir som vanligt att jag pratar om laget. Vi var bra hela säsongen. Sen var jag borta i två matcher och blev väldigt motiverad till att komma tillbaka och hjälpa laget, utmärkelsen är egentligen pricken över i:et. Det är kul att jag, genom mina och lagets prestationer, kan bidra till fotbollen i göteborgsområdet. Ungdomarna får, genom Football Friday, större möjligheter ta sig ut och spela fotboll, säger Rygaard.

 

BK Häckentränaren Per-Mathias Högmo utsågs till Månadens tränare i Allsvenskan i oktober. Även han skänker sina pengar till BK Häckens Football Friday.

– Det är en stor glädje när vi vinner de här priserna, oavsett vem som får det. I oktober hade vi en fantastisk månad där vi bland annat vann två möten i Stockholm, vi vann mot Malmö med tio man och tog hem guldet i derbyt. Sen är det kul att vi kan bidra till Football Friday som jag tycker främjar klubbens värde och uttrycker klubbens identitet på ett bra sätt, säger Högmo.


BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.