Herr
2022-09-23 14:15:00
Tobias Sana skadad – borta i cirka sex månader

Tobias Sana skadade knät på en träning i veckan och det står nu klart att han blir borta från spel i cirka sex månader.

– Nu missar jag guldstriden den här säsongen, men jag kommer att följa laget från sidan och vara med i guldstriden nästa säsong, säger han.

 

Tobias Sana värvades in under sommaren och har hunnit med att spela sex matcher i Allsvenskan och en match i kvalet till Svenska Cupen. Men nu står det klart att han missar resten av säsongen.

– Det är tråkigt att jag åkte på skadan just nu när det hände. Jag känner att jag har kommit in bra i laget, både socialt och på planen. Som tur är så finns det många bra spelare i laget. Nu jobbar jag för att komma tillbaka ännu starkare, och ännu bättre, till 2023, säger Tobias Sana.

 

Efter att ha skadat knät under träning blir han borta från spel i cirka sex månader.

– Tobias behöver opereras och blir borta i ungefär ett halvår, säger BK Häckens läkare, Henrik Eriksson.

 

Sedan Tobias Sana kom in i laget har han tagit en startplats till vänster i offensiv ytterposition. Men det finns spelare bakom Sana som är redo att axla den rollen, enligt BK Häckens sportchef, Martin Ericsson.

–  Det är alltid tråkigt med långtidsskador, och extra tråkigt för Tobias som startat så starkt hos oss och nu missar slutspurten av Allsvenskan. Tobias skada är olycklig men vi känner oss ändå trygga i att vi har en god konkurrens på plats för resterande delen av säsongen, säger BK Häckens sportchef, Martin Ericsson.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved