Toivios drömträff blev starten på gulsvart målfyrverkeri - BK Häcken BK Häcken
Herr
2019-08-04 19:18:00
Toivios drömträff blev starten på gulsvart målfyrverkeri

Ett dunderskott från Joona Toivio sköt BK Häckens måltorka all världens väg redan i den nionde minuten. Målglada gulsvart var tillbaka hemma på Hisingen och tog en säker trepoängare mot Sirius, 4–1.


Måltorka är ett väl hårt ord men sanningen är att Bollklubbens supportrar inte är vana vid att se sitt lag gå mållösa från tre matcher i rad, även om två av dessa matcher var mot AZ Alkmaar i Europa League-kvalet. Efter torsdagens uttåg ur Europakvalet konstaterade tränare Andreas Alm att han stod inför sin största utmaning hittills, för att ta sitt lag ur besvikelsen och plocka fram ny kraft för att hänga på i toppstriden i Allsvenskan.

Det tog inte många minuter mot Sirius innan gulsvart visade att de åtminstone är på rätt väg för att starta höstjakten i Allsvenskan.

– Vi sa att antingen gräver vi ner oss och tycker synd om oss själva eller så lyfter vi oss och ser till att hänga på i toppen av Allsvenskan. Vi visade verkligen vad vi ville göra. Och när jag kom in i dag på samlingen var det något i luften. Det kändes att det inte bara var en allsvensk match. Nu får vi fan ta revansch, säger Gustav Berggren.

Mittfältaren blev en av dagens målskyttar men det var en mittback som visade vägen offensivt. Joona Toivios fot är välkänd sedan tidigare – inte desto mindre imponerande var skottet från nästan 35 meter som gav BK Häcken ledningen redan i den nionde matchminuten.

– Det var inte första gången.., sa Sirius andremålvakt John Alvbåge när han mötte målskytten i spelartunneln efter slutsignalen.

– Och inte sista heller, fyllde Toivio i med ett leende.

Sirius kvitterade till 1–1 genom Niklas Busch Thor, efter slarv i hemmaförsvaret, men sedan var det Gustav Berggrens tur. 21-åringen gjorde sitt första allsvenska mål borta mot Norrköping för en månad sedan men förlusten då tog bort lite av målglädjen den gången.

– Nu betyder det verkligen något. Väldigt kul. Jag var inte riktigt beredd på det själv. Men det var inte det viktiga i dag, det viktiga var att vi vann. Det var jädrigt gött, säger Berggren.

Alexander Jeremejeff ökade på till 3–1 med dryga halvtimmen spelad och i andra halvlek satte Viktor Lundberg sitt första allsvenska mål för säsongen, när han fastställde slutresultatet till 4–1, fint framspelad av just Jeremejeff.

Segern tar BK Häcken upp till fjärdeplatsen i tabellen, fyra poäng efter serieledande Malmö FF. På söndag gästar skåningarna Bravida Arena.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.