Herr
2020-08-16 14:27:49
Toivios imponerande facit – spelat varje minut

Två utespelare spelade samtliga minuter i de 15 första allsvenska omgångarna. En av dem var Joona Toivio.

– Det har känts bra och jag är ju mittback så jag löper inte så mycket…,säger han.


15 matcher på två månader. Det blir en match var fjärde dag. Flera av dem i högsommarvärme dessutom. Kropparna töms och slits ut och återhämtningen måste gå fort. En av dem som kan svara på hur man bäst gör det är Joona Toivio. Han har varit på planen i samtliga gulsvarta matcher hittills. Från start och kvar på planen när domaren blåst av matcherna. Bland utespelaren i Allsvenskan är det bara Toivio och Axel Björnström i Sirius som kan stoltsera med den imponerande prestationen 

– Jag gillar att spela många matcher, man kommer in i en bra rytm. Det blir att saker händer mer automatiskt när man spelar mycket matcher och det är skönt, man behöver inte tänka så mycket, säger Joona Toivio.


Utöver de 15 matcherna hittills i Allsvenskan så spelade Bollklubben dessutom cupkvartsfinal mot Elfsborg mellan den tredje och fjärde allsvenska matchen. Självklart spelade Joona Toivio även 90 minuter i den. 

– Kroppen känns bra, jag har trivts bra med det täta programmet och gillar att spela matcher. Det enda är att jag haft lite problem med ryggen ibland, jag hade ju ryggskott tre veckor innan premiären, men förutom det har jag inte haft några problem alls. Jag har ju klarat av det hittills och känns som det inte finns någon anledning att tro att jag inte skulle klara av det framöver heller.


Andreas Alm har inte frågat dig om du velat vila någon match?

– Nä det har inte varit något snack om det, han bara frågat hur det känns och så och det har ju känts bra hittills.


Efter morgondagens match mot Varberg så kommer det allsvenska schemat bli mer ”normalt” där det oftast blir en match i veckan. Och dessutom väntar ett landslagsuppehåll om ett par veckor.

– Du säger normalt, men jag tror det blir lite konstigt, nu har det varit två månader med mycket matcher och det har blivit det nya normala. Men jag tror att det blir skönt att få vila kroppen lite och köra mer styrketärning och träning med laget, det har vi inte haft så mycket tid med, fortsätter Toivio.


Efter halva Allsvenskan så är BK Häcken med med i toppskiktet av tabellen och har rejält häng på medaljplatserna. Till ledaren Malmö är det tio poäng men när första bortasegern nu kom senast så går Bollklubben in i den andra halvan av seriespelet med gott mod.

– Jag tycker att spelet börjar sitta mer och mer. Jag tycker att de första sex-sju matcherna, och det känns det som var samma sak för alla, så satt inte spelet riktigt. Men nu börjar det sitta mer och känns mer tryggt. Vi är ju med däruppe vilket så klart är bra men vi skulle så klart gärna haft fler poäng. Vi har haft det jobbigt borta och i flera bortamatcher så kunde och borde vi ha vänt till vår fördel, säger Toivio. 


Imorgon väntar alltså Varberg igen. Samma lag BK Häcken vann mot så sent som i torsdags.

– Jag tycker att vi gjorde en ganska bra första halvlek. De hade 5-10 min efter målet men annars gjorde vi det bra. I andra blev det bara fight och kamp, jag tycker att vi ska ta med oss det bra spelet från första halvlek. Och även kampen i andra att vi stod bra emot de långa bollarna och alla dueller. Imorgon är det konstgräs och även om mattan i Varberg var nästintill perfekt så går bollen lite snabbade på konstgräs och vi det ska vi försöka utnyttja och snabba upp vårt spel ett snäpp till i den matchen, avslutar Joona Toivio.


BK Häcken – Varberg

Måndag, 17 augusti, kl 19.00

Matchen sänds av Dplay och skaffar du ditt abonnemang via den här länken, så får BK Häcken en del av intäkten.


Truppen:

Jonathan Rasheed, Pontus Dahlberg, Rasmus Lindgren, Joona Toivio, Tobias Carlsson, Adam Andersson, Godswill Ekpolo, Johan Hammar, Leonard Zuta, Erik Friberg, Gustav Berggren, Alexander Faltsetas, Alexander Søderlund, Jasse Tuominen, Viktor Lundberg, Ahmed Yasin, Leo Bengtsson, Daleho Irandust, Patrik Wålemark.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved