Herr
2023-12-21 17:00:00
Tomas Totland säljs till MLS

Den norske ytterbacken Tomas Totland lämnar Hisingen. Hans säljs till MLS-klubben St. Louis City SC.

 

Det blev tre säsonger på Hisingen för Tomas Totland som anslöt till BK Häcken inför säsongen 2022.

– Vi har sett en fin utveckling på Tomas som har fått mer och mer speltid för varje år. Under hösten har han varit en startspelare hos oss, han har levererat fina prestationer i allt från spel i Allsvenskan till europakval och Europa League-gruppspelet. Vi önskar honom all lycka till i sin nya klubb, säger BK Häckens sportchef, Martin Ericsson.

På sina tre år i klubben noterades Tomas Totland för 79 matcher, på vilka han stått för ett mål och tio assist.

– Det är alltid svårt att lämna en klubb man har blivit förtjust i, men det är en del i att vara en fotbollsspelare. Jag är glad över att ha varit med på BK Häckens framgångar – men jag tror att de kommer göra det ännu bättre nästa år, säger han.

 

Under sin tid i klubben har Tomas Totland varit med om att ta ett SM-guld, ett cupguld och varit med i årets Europa League-gruppspel.

– Klacken har varit helt enorm i alla matcher under min tid här. Den har varit trofast, även när vi har spelat dåligt så har klacken alltid stått upp för oss och hejat fram oss. Det är ovanligt och som spelare upplever jag en stor tacksamhet för hur det har varit under min tid i BK Häcken, säger han.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved