Herr
2020-07-05 19:31:28
Tre mål och tre nya poäng

Tre mål framåt och tredje raka hållna nollan. BK Häcken stod för en stark insats och besegrade Hammarby med klara 3-0 i busvädret på Bravida arena.

– Det låter bra, men det var en tuff match, säger 1-0-målskytten Gustav Berggren.


Ja, det låter kanske lite bättre än vad verkligheten var. För det var långt ifrån någon promenadseger som gömmer sig bakom den på pappret klara 3-0-segern. Hammarby var stundtals ruskigt starka och BK Häcken hade svårt att hantera deras vägvinnande offensiv. Den var särskilt påtaglig under den andra delen av första halvlek. Efter att Gustav Berggren gett hemmalaget ledningen i den 16:a matchminuten satte Stockholmarna full fart framåt.

– De var jäkligt bra den perioden. Det gick fort och de kombinerade bra men samtidigt visade vi att vi är solida i defensiven. Vi själva faller tillbaka lite och då blir det svårt att spela som vi vill, men vi måste klara av det spelet också, säger Berggren.


1-0-målet kom till efter att Leonard Zuta slog in en stenhård låg frispark mot mål och mindre kalabalik uppstod. Gustav Berggren visade prov på styrka när han forcerade in bollen.

– Det var inget jättesnyggt mål men mål som mål. Jag skjuter och hoppas på det bästa, det var kul, säger han.


Därefter tryckte Hammarby som sagt på och skapade flera chanser mot Bollklubbens mål. Gustav Ludwigsson hade en skarv som täcktes ut till hörna och en stund därefter ett fint volleyskott som gick tätt utanför Peter Abrahamssons stolpe. Även Alexander Kacaniclic och Abbe Khalili hade fina chanser men Peter Abrahamsson vägrade släppa in bollen.

Hemmaledning med 1-0 i paus.

Direkt i andra halvlek skapade Hammarby sin kanske allra bästa målchans. Bollen gick förbi Peter Abrahamsson och en bortaspelare dök upp vid den bortre stolpen och spelade in bollen framför mål där Jeppe Andersen dök upp. Men hans skott gick över det halvöppna målet.

– Det hade kunnat vända ordentligt där men sen tycker jag att vi får bra kontroll på det. De har en del boll men vi ligger bra i våra positioner och vi är vassa i våra omställningar och gör det svårt för dem, säger Gustav Berggren.


2-0-målet kom i den 63:e matchminuten och det efter ett perfekt anfall. Ahmed Yasin, som var ett hot framåt matchen igenom, drev upp bollen på högerkanten och spelade in bollen perfekt till Alexander Søderlund som avslutade kliniskt.

– Det var skönt att göra mål igen. Det var en fin passning från Ahmed Yasin, så det var bara att sätta fram foten. Det känns bättre och bättre för mig, säger norrmannen.


I slutet avgjorde Adam Andersson matchen definitivt när han satte 3-0 med sitt första allsvenska mål för säsongen. Säsongens andra trepoängare, fortsatt obesegrade och just nu trea i tabellen. 

Gustav Berggren röstades fram till matchens bäste spelare och han visar att han verkligen är igång efter den tunga starten han fick

– Jag har slitigt mycket på försäsongen så det var tråkigt att få sån start men nu är det bara att blicka framåt och det känns som jag är tillbaka. Viktigast är att vårt spel nu börjar sätta sig mer ju mer vi spelar. Men vi har ännu högre växlar att lägga i så det bådar gott, fortsätter Berggren.


Efter att ha avverkat sju matcher på knappt tre veckor dröjer det nu en hel vecka till nästa match. På söndag beger sig BK Häcken till Listerlandet för bortamöte mot Mjällby. Med tre poäng in på kontot blir den kommande träningsveckan skön.

– Detr var så jag motiverade mig idag – tar vi tre poäng så kan vi njuta hela veckan, avslutar Gustav Berggren.


BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved