Tre nya poäng in på kontot efter årets bästa match - BK Häcken BK Häcken
Herr
2019-04-13 17:30:04
Tre nya poäng in på kontot efter årets bästa match

Tre mål på bortaplan och hållen nolla. Segern mot nykomlingen var odiskutabel.

– Jag tycker nog att detta var vår bästa match hittills i år, säger Andreas Alm. 


BK Häcken kom till ett soligt men kallt Falkenberg som favoriter men man hade med sig stor respekt för motståndaren som har en stark offensiv. Men BK Häcken insats var nästintill felfri och Falkenberg kunde nollas. 

– Jag tycker vi får ihop anfallsspel och försvarsspel på ett bra sett. Det är tåga i oss men också smartness och fart och då blir det bra. Det är inte så att vi är briljanta men vi gör en bra match, säger Andreas Alm.


Falkenbergs tränare Hans Eklund var imponerad av BK Häcken och på presskonferensen efter matchen konstaterade han att Bollklubben är det klart bästa laget som de har mött i år. Kollega Alm kontrade med att hylla nykomlingen

– Jag har stor respekt för Falkenberg, de är bra offensivt och de gjorde det svårt för oss i första halvlek. Jag är glad att vi mentalt håller oss kvar i matchen. Vi får kämpa för att komma in i matchen och få vår rytm vilket vi får i andra halvlek. Sett över 90 minuter är vi klart bättre än motståndarna i det mesta, säger Häckentränaren.


Första halvlek bjöd på många offensiva omställningssituationer, för framför allt BK Häcken, som ledde till flera bra lägen men målen uteblev.

– Jag tycker vi driver bollen för lite och passar för tidigt. Vi ska driva den tio meter längre innan vi fattar beslut. Det gör vi bättre i andra och då får vi bättre chanser också, säger Andreas Alm.


Mållöst efter första halvlek alltså men ett par gånger om var BK Häcken centimeter från mål. Redan efter tolv minuter dansade en boll från Paulinho på mållinjen och kort därefter sköt brassen ett stenhårt skott i ribban. Men när väl ledningsmålet kom en kort stund in i andra halvlek så blev det islossning och tre mål inom loppet av 20 minuter gjorde att avslutningen blev behaglig. Joona Toivio spelade 90 minuter och var självklart också nöjd med dagen.

– Vi gör en väldigt solid bortamatch. Första halvlek var jämn men i andra körde vi över dem och jag tycker vi var överlägsna, säger han.


Alexander Faltsetas var glad över att slutdelen av matchen blev såpass lugn som den blev, till skillnad mot matchen mot Helsingborg senast.

– Vi borde ha gjort mål i första men jag tycker vi behöll lugnet trots att vi inte fick in den och sen var det skönt att 1-0 kom så tidigt i andra halvlek, då kände jag att det var ganska lugnt och efter 2-0 har vi full kontroll. Tre mål bortaplan på gräs och tre poäng rätt ner i gottepåsen, man ska inte klaga, säger Alexander Faltsetas. 

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.