Dam
2021-02-27 19:10:00
Tredje raka segern efter Angeldahls drömmål

Mängder av målchanser och till slut även fyra mål av fyra olika målskyttar, när BK Häcken vann mot Eskilstuna United med 4–1. Det vackraste gjordes av Filippa Angeldahl, som med en drömträff placerade upp ett distansskott i krysset.

– Jag fick en skön träff, säger hon.


Filippa Angeldahl har inlett 2021 på ett övertygande sätt, så väl i den gulsvarta som den blågula tröjan. På det nyligen avslutade landslagslägret fick mittfältaren förtroendet från start mot Österrike och gjorde även ett inhopp mot Malta och precis som hemma på Bravida Arena visade hon vilken bra blick och passningsfot hon har.

I träningsmatchen mot Eskilstuna United drog hon dessutom till med ett drömmål i slutet av första halvlek. BK Häcken tog förvisso ledningen med 1–0 tidigt i matchen, genom Emma Kullberg som nådde högst med huvudet på en fin hörna från Anna Csiki, annars var de första 45 minuterna till stor del en uppvisning av missade målchanser och förhastade beslut.

Fram till att Angeldahl drog till i en andrasituation när en slumpboll dök upp framför fötterna i den 45:e minuten.

– Jag hade haft ett par chanser vid hörnor, så det var skönt att bara få sätta dit den. Jag har tränat på att dels driva och skjuta och även att komma till skott direkt på slumpbollar och försöka få dem på mål. Det blir lätt att man blir för het och vill skjuta allt man har men nu fick jag en bra träff och då behöver man inte ta i så mycket, det var bara att placera den, säger Angeldahl.

Tränare Mats Gren berättar att de arbetat med Angeldahls skott för att få henne att komma till fler egna lägen.

– Vi har tjatat på henne jättemycket att skjuta för hon har ett bra skott. Men ofta har de suttit lite väl högt, på tredje våningen, så det var jätteroligt när den satt i dag, säger han.

I inledningen av andra visade sedan BK Häcken upp mer av sitt kombinationsrika anfallsspel, där både Johanna Rytting Kaneryd och nyförvärvet Milica Mijatovic gång på gång kombinerade sig fram med Hammarlund och Blackstenius på topp. Just Hammarlund avslutade ett av de fina anfallen på ett behärskat sätt, till 3–0.

Och med halvtimmen kvar att spela fick Stina Blackstenius spräcka målnollan 2021. Efter ett inkast stod hon för en fin soloräd på vänsterkanten och satte det fjärde gulsvarta målet för dagen.

– Det betyder mycket, det är alltid roligt att göra mål. Speciellt som forward där man har stora förväntningar på sig att göra mål och poäng, inte minst från ens egna krav. Jag vill vara där och göra mål. Samtidigt hade det väl varit en bonus om allt hade suttit så här på en gång under försäsongen, jag får ta med mig att jag är där och skapar chanser. Men i dag var det kul att få göra första målet i nya tröjan, säger Blackstenius.

Luna Nørgaard Gevitz gjorde sin första match i BK Häcken och gav ett stabilt intryck defensivt, även om det gulsvarta försvaret inte sattes på så stora prov.

– Hon har det defensiva i att hon kliver upp och stänger – Kullashi fick inte vända upp en enda gång utan Luna var där i ryggen på henne varje gång. Sedan är hon bra i uppspelsfasen men hon har inte haft så många träningar med oss än, så hon behöver få lite tid för att komma in i det, säger Mats Gren.

BK Häcken-tränaren fick även se en annan spelare i match för första gången, då provtränande isländskan Dilja Yr Zomers gjorde debut med knappa kvarten kvar att spela.

– Hon har klivet och steget så jag tror det kan bli bra om hon bara får komma in i vårt spel, säger Gren.

Pusselbitarna börjar komma på plats och i nästa vecka räknar han med att så väl Elin Rubensson som Julia Zigiotti Olme tar nästa steg i sin rehab och är tillbaka i fotbollsträning med laget, även om de har ytterligare några veckor kvar innan de är matchredo.

Nästa helg väntar Vittsjö hemma på Bravida Arena och helgen därpå drar Svenska Cupen igång.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved