Tung finalförlust mot FC Rosengård - BK Häcken BK Häcken
Dam
2022-05-26 20:40:57
Tung finalförlust mot FC Rosengård

BK Häcken förlorade under torsdagen Svenska Cupen-finalen mot FC Rosengård. Johanna Rytting Kaneryd gav bortalaget en tidig ledning, men FC Rosengård kvitterade i andra halvlek och avgjorde under första förlängningskvarten.


Första halvleken av cupfinalen var en relativt underhållande sådan, som sig bör när Sveriges två bästa lag gör upp. Matchen var knappt åtta minuter gammal när det första mål kom. Hanna Wijk slog en långboll från sin högerbacksposition som hittade en djupledslöpande Johanna Rytting Kaneryd. Mittfältaren hittade in i straffområdet och gjorde inga fel mot FC Rosengårds målvakt Teagan Micah. 1–0 till BK Häcken och drömstarten var ett faktum.

FC Rosengård tog sig in i matchen efter den tuffa starten och hade flera farliga lägen till kvittering, men skärpan saknades och efter 45 minuter ledde BK Häcken med 1–0.

 

I andra halvlek tog skåningarna över matchen alltmer och dominerar stora delar i jakten på ett ledningsmål. Efter dryga timmen fick de också utdelning. Bea Sprung sköt då bollen över Jennifer Falk och via ribban in i mål. Inte helt oväntat sett till matchbilden. Målet gav Rosengård energi, samtidigt som BK Häcken inte fick igång sin offensiv. Flera gånger om var hemmalaget nära 2–1, men varje gång stod Jennifer Falk rätt placerad.

Med två minuter kvar av matchen var BK Häcken oerhört nära att avgöra när Filippa Curmark la upp bollen och sköt strax utanför straffområdet, men bollen tog i ribban och matchen gick till förlängning.

 

Nio minuter in i första förlängningskvarten kom det avgörande målet. Ett inlägg hittade Stefanie Sanders på bortre som lyckades fippla in bollen. Jennifer Falk räddade visserligen på mållinjen, men domaren bedömde det som att hela bollen var inne och därmed tog FC Rosengård ledningen. BK Häcken försökte replikera, men lyckades inte få in en kvittering. FC Rosengård vann med 2–1 och tog därmed hem Svenska Cupen 2022.

 

Huvudtränare Robert Vilahamn efter slutsignalen:

– Det är frustration, ilska och besvikelse just nu. Framförallt när man ser tjejerna där inne som strider tappert och spelar bra fotboll som inte får en ärlig chans att vinna här idag. Det känns som att den här matchen borde gått till straffar och avgjorts på det viset. Tycker att det här var en bra, jämn och tuff match och det är bittert som tusan att vi förlorar här idag. Första halvlek tycker jag är bra, sen tar de över i andra och gör ett välförtjänt mål. Efter det kommer vi tillbaka igen och sen tycker jag att det är en öppen match som båda kan avgöra. Nu är det domaren som kommer fram och avgör matchen och så ville jag inte att det skulle bli, säger han och blickar framåt:

– På söndag ska vi ta revansch.


BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.