Herr
2023-09-24 20:52:22
Tung förlust i Kalmar: “Vi saknade det sista lilla framför mål”

Deniz Hümmet gjorde matchens enda mål på Guldfågeln Arena.
BK Häcken skapade chanser, men lyckades inte överlista Ricardo Friedrich i Kalmars FF:s mål.
– Detta är en match som vi vinner om vi spelar på vår högsta nivå, säger högerbacken Tomas Totland.


I tionde minuten tog Kalmar FF ledningen genom Deniz Hümmet. Det gjorde att BK Häcken hamnade i en tidig uppförsbacke. I 20:e minuten var Edward Chilufya ytterst nära att kvittera, men bollen rullade strax utanför bortre stolpen. Tio minuter senare var Aiham Ousou nära att bli målskytt efter en hörna. Hemmalaget hade en 1–0-ledning med sig in i pausvilan.

I början av andra halvlek fortsatte BK Häcken att trycka på för en kvittering. Först var Even Hovland på vippen att skarva in en hörna och sedan fick BK Häcken två bra chanser på kort tid. Men Ricardo Friedrich parerade såväl Momodou Sonkos som Edward Chilufyas skott. I 57:e minuten gjorde Per-Mathias Högmo ett trippelbyte. Ali Youssef, Srdjan Hrstic och Pontus Dahbo kom in i spel. I 71:a minuten var Edward Chilufya nära att nicka in en kvittering, men fick inte riktigt den träff som han önskade. I nästa anfall testade han Ricardo Friedrich med ett nytt skott, men den skicklige målvakten räddade ännu en gång.

BK Häcken bytte också in Tobias Sana i hopp om att få till en kvittering, men det blev aldrig någon. Bollklubben föll tungt på Guldfågeln Arena.
– Vi fick en tuff start på matchen med ett tidigt mål i baken. Sedan så jobbade vi oss in i matchen och skapade lite chanser, men inte de stora chanserna. I andra halvlek pressade vi ner dem lite mer, men vi saknade det sista lilla framför mål. Det är klart att man alltid är besviken när laget inte vinner. Detta är en match som vi vinner om vi spelar på vår högsta nivå, säger Tomas Totland.

Den 23-årige norrmannen fick chansen från start i Allsvenskan för första gången sedan hemmamatchen mot Brommapojkarna den 15 juli.

– Jag är glad över att jag fick spela från start igen och det kändes bra. Det kommer många tuffa matcher de kommande två och en halv månaderna, så det gäller att vara redo när chansen kommer, säger högerbacken.
Hur ser du på de kommande matcherna?

– Nu är det först och främst en cupmatch på onsdag som vi ska vinna. Sen kommer det tuffa matcher i både Allsvenskan och Europa League de kommande veckorna. Vi visade förra året vad vi kan! säger Tomas Totland.

Köp biljetter till hemmamatchen mot AIK nästa söndag.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved