Herr
2020-09-27 16:49:19
Tung förlust mot Malmö FF

Vi trodde och hoppades, men Malmö FF visade sig vara alldeles för starka för dagen och vi fick åka hem till Hisingen tomhänta efter att skåningarna gjorde tre mål framåt och höll tätt bakåt.

Förutsättningarna kunde knappast varit bättre, solen sken över Malmö och på planen skulle Sveriges för tillfället två bästa lag göra upp. Det dröjde dock inte länge innan hemmalaget visade musklerna och redan efter sexton minuter hade skåningarna gått upp i en 2–0-ledning, vilket på sätt och vis tog udden av toppmatchen.

Ola Toivonen inledde målskyttet efter sex minuter när han frispelad av Isaac Kiese Thelin placerade bollen lågt vid Dahlbergs vänstra stolpe. Assistmakaren Kiese Thelin ordnade sedan själv 2–0-målet tio minuter senare när han höll sig framme och klackade in ett långt inkast av Jonas Knudsen.

Vi försökte skapa chanser, men hade det svårt så fort vi närmade oss straffområdet och Marko Johansson i Malmö FF-målet behövde inte anstränga sig särskilt under matchen. Istället är Malmö nära på att döda matchen helt efter halvtimmen, men ribban räddade oss då. Vår bästa chans i halvleken kom med tre minuter kvar, då Irandust tvingade Johansson att göra en sällsynt räddning på en frispark.

I andra halvlek dog det lilla hoppet vi hade nästan direkt när Kiese Thelin höll sig framme för andra gången och petade in 3–0 efter en tilltrasslad situation i det gulsvarta straffområdet efter hörna. Målet punkterade matchen och Malmö FF vinner fullt rättvist. Det går bara att konstatera att vi mötte ett för dagen alldeles för bra lag.

– Vi har stora problem med deras fasta situationer idag. Vi är alldeles för uddlösa framåt och har knappt några avslut. Det är oroväckande för oss, säger Andreas Alm efter matchen.

– Vi är inte seriens bästa defensiva lag längre, som jag tycker att vi varit, så nu handlar det om att bygga om och hitta andra sätt att vinna på.

Ska vi försöka hitta något glädjeämne idag är det att Kevin Yakob, som drabbades av en svår knäskada 2019, fick hoppa in och göra sina första allsvenska minuter sedan 27 oktober 2018.

På onsdag väntar match i Svenska Cupen mot Angered och därefter möter vi Falkenberg på lördag.