Dam
2024-04-22 20:59:07
Tungt poängtapp mot Linköping

BK Häcken lyckades få hål på Linköping efter 83 minuter, efter att Clarissa Larisey satte det förlösande 1–0-målet. Linköping kunde dock kvittera på övertid och BK Häcken fick vända hem en poäng istället för tre.


Första halvleken var en tillknäppt historia med få målchanser. Redan efter en minut fick BK Häcken en halvchans när Linköping strulade till det, men annars hade BK Häcken svårt att skapa något av värde och hemmalaget likaså. Anna Anvegård hade en nick efter 26 minuter, men Linköpings målvakt Cajsa Andersson kunde parera tämligen enkelt. I övrigt blev det bara halvchanser för BK Häcken, som spelade i det nya vita bortastället för första gången i år.

Drygt 35 minuter in i matchen fick Anna Sandberg behandling efter en smäll och laget passade då på att samla ihop sig tillsammans med tränarstaben. Ett möte som fick effekt och BK Häcken blev mycket piggare framåt sista tio minuterna. Dock var det Linköping som var närmast att spräcka målnollan när de rann igenom i halvlekens sista minut, men Jennifer Falk stod för en bra räddning och på returen gjorde hemmalaget visserligen mål, men det dömdes bort för offside.

 

Under matchens andra halva var BK Häcken, med fyra spelare under 20 år i startelvan, spelförande och betydligt bättre än hemmalaget. Men det dröjde innan det började hetta till. 63 minuter in serverade Matilda Nildén Felicia Schröder som klippte till på ett tillslag inne i straffområdet, men Cajsa Andersson parerade ut bollen till hörna med en enhandsräddning. Några minuter senare var BK Häckens stjärnskott nära igen när hon missade öppet mål efter att Alice Bergström dragit till med ett stenhårt skott.

Det ville sig inte riktigt för BK Häcken och det såg ut att bli en mållös historia i Linköping, men då kom en långboll på djupet som snabba Clarissa Larisey löpte på. I kamp med tre Linköping-spelare tråcklade hon in bollen i mål och BK Häcken fick jubla. De flesta tänkte där och då tre poäng till Hisingen, men en strimma teknisk briljans förstörde festen.

På tilläggstid lyfte Linköping in bollen i straffområdet och den nådde Michelle De Jongh, som på volley sköt in kvitteringen. Ett vackert fotbollsmål av Linköping, som innebar att BK Häcken fick vända hem med två tappade poäng.

– Inför matchen pratade vi mycket om tålamod och att trycka ned dem och det tycker jag att vi stundtals gör bra och får några bra målchanser. Men vi behöver ta vara på chanserna bättre och bli hetare i boxen. Där finns lite att slipa på, säger lagkapten Filippa Curmark och kommenterar förändringarna till andra halvlek som gjorde att BK Häcken blev betydligt bättre:

– Vi ändrade om lite i vårt presspel och gick mer man-man. Då blev vi mer effektiva och vann betydligt fler bollar än i första halvlek.

 

På lördag är det hemmamatch igen, när Piteå IF gästar Bravida Arena. Därefter väntar cupfinal mot samma motstånd på samma arena 1 maj.

– Det är något vi ser fram emot. Det känns bra att matcherna duggar tätt, så vi kan ta steg framåt i vår process, men också få chans till en titel.

 

Köp din biljett till matcherna och sjung fram BK Häcken till tre poäng och cupguld.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved