Tungt uttåg ur Europakvalet - BK Häcken BK Häcken
Herr
2019-08-01 20:21:00
Tungt uttåg ur Europakvalet

Europa League-kvalet är över för den här gången för BK Häcken. AZ Alkmaar blev för svåra i returmötet på Hisingen och vann med 3–0.


Det mållösa mötet på bortaplan, gav ett Hisingen fullt av förväntan inför returen hemma på Bravida Arena. En slutsåld arena och en hemmaklack som gav fantastisk inramning, förstärkte känslan av att det var en stor kväll för klubben men när den skulle summeras var det med en blytung gulsvart förlust.

– En extrem besvikelse. Det är tufft, det är tungt, säger Andreas Alm.

BK Häcken-tränaren kunde se sitt lag tryckas tillbaka i den första halvleken och AZ Alkmaar hade ett par riktigt bra chanser tidigt i matchen. Ändå stod det fortfarande 0–0 när Ahmed Yasin fick hemmalagets bästa målchans och inte långt därefter drogs Kwame Kizito ner i straffområdet och gulsvart ropade på straff. 

I stället placerade Myron Boadu in 0–1 i den 42:a minuten, efter att ha frispelats mellan Häckens mittbackar. Fin tajmning i omställningen av AZ – blytungt baklängesmål för hemmalaget.

– De är precis som oss, får de ledningen och kan spela på kontring... Det är nästan omöjligt för oss. 

Det är deras styrka – previs som det brukar vara vår. Det blir en helt annan typ av match, säger Andreas Alm.

BK Häcken repade mod i paus men när Calvin Stengs satte 0–2 bara tio minuter in i andra halvlek – vilket innebar att gulsvart behövde göra tre mål för att ta sig vidare – sjönk tron på att lyckas skrälla sig vidare. När Idrissi sedan gjorde 0–3 i den 67:e minuten var matchen definitivt över.

– Tufft. De är bättre än oss, det är bara att erkänna. Vi visste att det var ett bra lag men för oss var det en stor chans att gå vidare. Men vi tog med oss mycket förra året från matcherna mot Leipzig, vi hade ett annat tempo i vårt spel därefter. Jag hoppas vi kan göra det igen, man lär sig mycket på de här matcherna, säger Daleho Irandust.

Tränare Alm menar att han står inför den största utmaningen sedan han kom till Hisingen, för att ta sitt lag ur besvikelsen och plocka fram ny kraft för att hänga på i toppstriden i Allsvenskan. 

– Min känsla just nu är att vi är i brygga. Vi ville det här så jättemycket. Spelarna har tydligt visat med hela sina hjärtan att de vill det här så otroligt hårt. Det är en kamp mentalt nu. Det är en jättestor brytpunkt för oss, säger han.

På söndag väntar Sirius hemma på Bravida Arena och även söndagen därpå är det hemmamatch, mot Malmö FF.

– Sirius är en måstematch. Jag tycker egentligen Malmö är en måstematch också. Inget annat än tre poäng där är godkänt. De här två matcherna som kommer nu ska vara sex poäng, annars tycker jag man kan säga att vi är lite för långt efter, säger Daleho Irandust.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.