Herr
2022-10-05 16:00:00
Talangerna debuterade mot Varberg

Inför 490 tillresta bortasupportrar fick William Nilsson och Momodou Sonko debutera i Allsvenskan, borta mot Varberg.

– Det är en barndomsdröm som går i uppfyllelse, säger William Nilsson.

 

Det var i den 79:e matchminuten vi fick se Momodou Sonko ersätta klubblegendaren Erik Friberg. Momodou Sonko gick in på planen i vad som blev hans debut i Allsvenskan. Sju minter senare var det William Nilssons tur när han ersatte Ibrahim Sadiq.

– Jag kommer inte ihåg mycket från det, man fattade inte att man spelade allsvensk fotboll. Jag var tagen av stunden. Det var så mäktigt för en, säger Wiliiam Nilsson.

 

Det var en chans som han länge har sett framemot. Nu hoppas han att det här bara var början på vad som ska bli en proffskarriär.

– Det är kul att man får chansen av klubben, att uppfylla den här drömmen. Det är jag tacksam för, säger Nilsson.

 

Momodou Sonko har tidigare har representerat seniorlaget i såväl träningsmatcher som i Svenska Cupen. Men nu är den stora milstolpen avklarad – Allsvenskan.

– Känns bra att äntligen få chansen, jag har väntat länge och tycker att det är välförtjänt. Det var ett kort inhopp men mycket lärorikt, jag ser framemot fler. Jag har längtat sedan första gången jag var med i truppen, även som 19:e man i början av året, säger han.

 

I presskonferensen efter matchen uttalade BK Häckens huvudtränare, Per-Mathias Högmo, om de båda:

–Han (red. anm. Momodou Sonko) har en spets och fick känna på det i dag. Blev rättvänd någon gång och blev tagen lite av tempot de första två momenten, men jobbar sig upp efter det. William kommer in, han är en hårt arbetande forward som vi valde att sätta in till höger när Sadiq var slutkörd, så han fick känna lite på allsvensk fotboll. För bägge handlar det om att få känna på det, det är en motivation för de att komma in.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved