U21 Allsvenskan rivstartar med ett derby - BK Häcken BK Häcken
Herr
2020-03-02 11:01:46
U21 Allsvenskan rivstartar med ett derby

Idag 15.00 på Bravida Arena spelas den första matchen i U21 Allsvenskan Mellersta och vi rivstartar säsongen med ett derby mot IFK Göteborg.


U21 Allsvenskan avgörs i år i ett nytt format. 18 klubbar gör upp och har blivit indelade i tre olika serier – Allsvenskan Norra, Allsvenskan Mellersta och Allsvenskan Södra. Varje gruppetta och den bästa grupptvåan går vidare till semifinal.
 – Vi tror på den här geografiska uppdelningen. Klubbarna får kortare resor och kan lägga mer kraft och prioritering på U21-matcherna. Det är av stor vikt att främst spelarna i åldern 18-21 år får goda matchmiljöer för att kunna ta nästa kliv mot en ordinarie plats i klubbens A-lag, säger Svensk Elitfotbolls sportchef Svante Samuelsson till svenskelitfotboll.se.


I BK Häcken har vår nye assisterande tränare Robert Vilahamn fått huvudansvaret för U21.

– U21 är viktig för oss på det sättet att spelarna med mindre speltid i Allsvenskan får viktiga minuter utanför träningsmiljön. U21-matcherna är också ett bra sätt för oss att se hur våra akademispelare står sig i konkurrensen. Det nya upplägget ger en lagom dos med matcher som inte stör den dagliga verksamheten, vilket också gör att vi kan matcha ganska bra lag med en mix av både a-lagsspelare och spelare får akademin, säger han.


Värt att nämna är att vår målvakt Jonathan Rasheed gör sin första match sedan 6 maj 2019.


Dagens startelva: Jonathan Rasheed – Liam Örberg, Emin Hasic, Ture Widestrand, Jakob Hedenquist – Adnan Maric, Imam Jagne – Ali Youssef, Axel Henriksson, Patrik Wålemark – Gustaf Nilsson.


Bänk: Alex Larsson, Jovan Lucic, Hussein Mohammed, Alexander Nilsson, Philip Sundgren.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.