Herr
2023-11-12 17:02:16
Uddamålsförlust i den allsvenska avslutningen

BK Häcken avslutade under söndagen Allsvenskan 2023 med att förlora borta mot Brommapojkarna. Srdjan Hrstic gav BK Häcken ledningen i första halvlek, men tre mardrömsminuter i början av andra såg till att Brommapojkarna tog hem segern med 2–1.

Det blev farligt direkt i inledningen när Kadir Hodzic, som gjorde sin första allsvenska start för året, sköt ett lurigt skott som Brommapojkarnas målvakt Filip Sidklev hade vissa svårigheter att parera. Annars märktes det att det var hemmalaget, som var pressade att vinna för att ens ha en chans att komma upp på säker mark, som var hungrigast. Brommapojkarnas första heta målchans kom efter sju minuter, men som så många gånger förr stod Peter Abrahamsson i vägen. Annars var det relativt chansfattigt, bortsett från ett par halvchanser, men i halvlekens sista minut blixtrade BK Häcken till. Efter ett fint kombinationsspel hittade bollen till Edward Chilufya på högerkanten. Zambiern drog ett inspel till Srdjan Hrstic, som tryckte sig fram och lyckades skarva in ledningsmålet.

I andra halvlek klev Brommapojkarna ut med energi och åtta minuter senare stod det 2–1 på resultattavlan. Först var det William Odefalk som klev in från sin högerkant och tryckte av ett skott som seglade in via Abrahamsson ribba. En magisk träff och ett skott som var otagbart för BK Häckens målvakt. Två minuter senare gjorde Zeidane Inoussa 2–1 efter en kontring och vändningen var ett faktum.

BK Häcken orkade inte resa sig och fick avsluta Allsvenskan 2023 med en betydelselös förlust. Bollklubben slutar trea i tabellen och därmed väntar Europa-kval även nästa år.

– Vi gör en bra första halvlek idag och Srdjan får in ett fint mål efter förarbete av ”Chili”. Sen får Brommapojkarna in två snabba mål i andra halvlek och efter det har vi problem med att skapa målchanser. Det var ingen större halvlek från vår sida och vi hade alldeles för många bolltapp, säger Per-Mathias Högmo och gör en kort summering över den allsvenska säsongen:

– Under våren och sommaren spelade vi tidvis väldigt bra fotboll och var i allra högsta grad med i guldstriden, men efter sommaren har våra prestationer varierat för mycket. Vår högsta nivå har varit väldigt, väldigt hög, men vår lägsta nivå har varit för låg. I år förtjänar vi inte mer än tredjeplatsen, men utifrån förutsättningarna och med alla framgångar runtomkring så tycker jag att det är godkänt. Det är trots allt en historisk säsong med cupguld, gruppspel i Europa, rekordstora försäljningar och nu det lilla silvret i Allsvenskan.