Herr
2024-05-29 20:54:20
Uddamålsförlust i Sölvesborg

BK Häcken förlorade under onsdagskvällen med 2–1 borta mot Mjällby. BK Häckens mål gjordes av Valgeir Lunddal.

Paco Johansen valde att inför dagens match att göra en del byten i startelvan jämfört med tidigare match och valde att starta med en ny spännande formation i form av 3–4–3. BK Häcken fick dock sämsta tänkbara start på matchen när hemmalaget lyckades få in 1-0 redan efter sex minuter. BK Häcken arbetade upp sig och hade det mesta av spelet resten av halvleken och skapade en del målchanser men lyckades inte göra mål på hemmalaget efter 45 spelade minuter.

26 sekunder in i andra halvlek, på en felpass av gulsvart,  lyckades hemmalaget utöka sin ledning till 2–0 via Elliot Stroud. Två minuter senare lyckades dock Valgeir Lunddal sätta dit reduceringen till 2–1 och Bollklubben var tillbaka i matchen. Det var Lunddals första mål i Allsvenskan i år. Trots flera offensiva byten i andra halvlek så kom BK Häcken inte närmare än så och fjärde raka matchen utan seger är ett faktum. Matchen slutade 2–1 till hemmalaget.

– Vi släpper tyvärr alldeles för lätta mål och lyckas inte göra mål på våra chanser vilket resulterar till förlust. Vi måste jobba på då vi vet att vi är ett riktigt bra lag och om vi bara jobbar på och gör det vi är bra på så kommer vi börja vinna igen, säger Pontus Dahbo.

Nästa match spelas nu på söndag när AIK kommer på besök. Det blir också den sista matchen innan uppehållet och matchtröjans match.

– Vi vet att AIK är ett bra lag men det är vi också och vi är väldigt laddade för att sluta vårsäsongen på bästa sätt för att får en lite bättre känsla inför ledigheten, säger Pontus Dahbo inför söndagens match.

Över 4000 har säkrat sina biljetter – köp din biljett här och här kan du köpa din matchtröja.