Uppstart inför en spännande sommar och höst - BK Häcken BK Häcken
Herr
2019-06-12 17:07:36
Uppstart inför en spännande sommar och höst

Nio dagars ledighet är över – i dag var spelarna tillbaka på GPA för att dra igång träningen igen.

– Ett mycket kortare sommarupphåll i år mot ifjol och strax väntar stora utmaningar i både serie och Europa, säger BK Häckens tränare Andreas Alm.


Det var ett regnigt och blåsigt GPA som välkomnade tillbaka spelarna efter deras sommarledighet. Förhoppningsvis har de nio dagarna gett dem rejält med återhämtning och välbehövlig energi inför vad som komma skall i sommar och höst. En som dock inte har haft någon vila är Joona Toivio som har spelat EM-kval med Finland. Toivio var inte med i dag utan med tanke på hans åtaganden i landslaget så har han fått några dagars extra semester. Några spelare saknades även på grund av sjudom den första träningsdagen.

– Det var ett par–tre spelare som har haft lite feber under ledigheten och som saknades i dag. Annars såg spelarna ut att vara redo för uppstart för hösten. Joona har inte haft någon ledighet så han är åter först om tio dagar, säger Andreas Alm.


En som var med på träningen var Teodor Wålemark. Han gjorde i dag sin första träning som officiell A-lagsspelare, efter att ha blivit uppflyttad från akademin. Han har varit med och tränat med laget tidigare, han var dessutom med på träningslägret i Sydafrika, men nu var det första gången som han var med ”på riktigt”.

– Det var en helt annan känsla att komma hit i dag och gå in i ett annat omklädningsrum. Även om jag varit med och tränat tidigare så är det ändå en annan grej eftersom jag nu är en spelare i laget. Men det känns så klart jättebra, säger Teodor Wålemark.


Den 1 juli är det omstart för BK Häcken i Allsvenskan, Hammarby kommer då på besök till Bravida Arena. I knappt tre veckor finns det nu tid till att träna, slipa på detaljer och förbereda laget för den allsvenska hösten och kvalet till Europa League som startar vecka 30.

– Som vanligt när vi tränar tränar vi helst anfallsspel och försvarsspel samtidigt, för att vi ska utveckla vårt anfallsspel behöver vi även i träning ha ett tätt försvarsspel så att vi tvingas till bästa lösningar och bästa utmaningar, säger Andreas Alm.


Laget kommer också att spela två träningsmatcher i juni. Mot danska Vendsyssel FF den 25 juni på Bravida Arena och redan på onsdag nästa vecka är det match mot AIK i Bengtsfors.

– AIK-matchen ligger bra en vecka efter uppstart och för dem är det också genrep innan de startar serien mot IFK Norrköping en vecka före oss, säger Andreas Alm.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.