Utvecklingslaget får förstärkning av engelsk U23-spelare - BK Häcken BK Häcken
Dam
2023-01-20 15:00:00
Utvecklingslaget får förstärkning av engelsk U23-spelare

BK Häcken har fått förstärkning av 20-åriga Ruby Grant, som under sex månader kommer att spela med utvecklingslaget och träna med A-laget. 

 – Hon är en väldigt duktig spelare som tillför mycket till laget, säger Christian Lundström, fotbollsansvarig för dam elit. 

 

Ruby Grant, som till vardags spelar collegefotboll för amerikanska North Carolina Tar Heels, har kommit till BK Häcken på ett utbyte som amatör under sex månader. Hon ska spela med utvecklingslaget och träna med A-laget.

 – Tanken med att hon tränar med A-laget är att vi ska få en bild av henne som spelare, säger Christian Lundström, fotbollsansvarig för dam elit i BK Häcken, och fortsätter.

 – Hon har visat att hon har en hög nivå och tillför mycket till laget på träning. Hon har god blick för spelet och det är en positiv tjej som tillför bra energi.

 

Grant har spelat A-lagsmatcher för West Ham United, Arsenal, vars akademi hon är fostrad i, och för engelska U23-landslaget. Hon har höga förväntningar på sin tid i BK Häcken.

 – Jag spelar med några riktigt bra spelare här och nivån på träningarna är väldigt hög. Jag tror att det är en jättebra möjlighet för mig att utvecklas i och lära mig nya saker, säger hon.

 20-åringen känner redan att hon kommit in i laget och är imponerad av tränarna.

 – Robert Vilahamn och Bri Campos är intelligenta coacher. De är väldigt involverade i spelarnas utveckling, till och med mig, säger hon.

 Förutom sin personliga utveckling finns det också förhoppningar om att hon ska kunna bidra till laget under sin tid i BK Häcken.

 – Jag hoppas att jag tillför en positiv energi och jag ska träna så hårt jag kan. Jag kommer vara tävlingsinriktad på träningarna och hjälpa till att pusha dem, säger hon.

 

I juni kommer Grant att fortsätta sina studier och spela i USA, men hennes främsta mål är att spela fotboll på professionell nivå.

 – Det viktiga är att jag utmanar mig själv. Jag hoppas på att fortsätta vara i bra miljöer där jag utvecklas och tror absolut att Häcken kan vara ett ställe där jag kan göra det, så jag är exalterad över att se vad framtiden har att erbjuda och hur mina sex månader här går. Förhoppningsvis kommer jag utveckla en god relation med klubben, säger Ruby Grant.


BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.