Vad hände där, Andreas Alm? - BK Häcken BK Häcken
Herr
2020-05-06 10:18:00
Vad hände där, Andreas Alm?

Permitterade och utan matcher – i coronakrisens spår har det öppnats luckor i spelares och ledares scheman. Tid som gett dem upphov till att väcka liv i gamla intressen eller att upptäcka hobbys de aldrig trott de skulle hänge sig åt.

Några av våra gulsvarta profiler ger oss genom privata bilder en inblick i sin nya ”corona-vardag” och vi undrar helt enkelt: Vad hände där?


Möbeltapetseraren Alm, alltså. Har det gått så långt?

– Tydligen. Det är konstiga tider.

Hur kom du på den här idén?

– Efter att ha sneglat på de slitna stolstygen kastade jag mig över en tutorial på Youtube. Klippa och häfta såg ändå hanterbart ut. 

Hur gick det till när du valde tyg?

– Jag scoutade en välsorterad butik på Hisingen och en anställd förbarmade sig över mig. Hon såg redan vid entrén att jag inte hade textilbod-aura. När jag lämnade hade jag lärt mig om måttet på slitstyrka, Martindale, och hittat ett enfärgat tyg som nog skulle funka till de gustavianska ryggarna.

Vad hade du hunnit beta av på att göra-listan innan du kom till att klä om stolarna?

– Löprundor i Delsjön, baka kanelbullerecept från Allers med kidsen, ett par episka cs-rundor på sonens dator, zoom-samtal med tränarkollegor ute i världen, se sista säsongen av ”The Split”, läsa klart ”Den brutna kvinnan” och både börja och ge upp blombänksbygge.

Vilken feedback har du fått av familjen för din prestation?

– Jag berömde mig själv lite väl mycket i början så jag tror de kvävdes av mitt ego, när jag sansade mig var det tummen upp.

Får de sitta på stolarna som vanligt eller kör du som i filmen ”Hundtricket”, att alla måste ta av sig byxorna innan de sätter sig ner?

– Snarare ”katt-tricket” och hela havet stormar som gäller här hemma, det vill säga att vi fem människor ska hitta en av sex stolar innan de två katterna ockuperar varsin. Stolarna står ju i köket så de ska slitas ofta och hårt.

Handen på hjärtat – hur mycket beundrar du utfört arbete varje gång du passerar stolarna?

– Första veckan var jag som sagt odräglig men nu kan jag snarare tycka att det var svagt att jag inte fått till det tidigare, det tog ju ändå bara några timmar när tyget var inhandlat.

Vilket är nästa projekt du siktat in dig på för att stilla rastlösheten?

– Inga stora projekt, jag är för ohändig för det. Men att tänka på djupledspel eller presspel funkar nästan bäst när en får pyssla med annat samtidigt. Vill det sig illa så ger jag mig på sågen och försöker snickra.

Vad saknar du mest just nu?

– Jag trodde nog det skulle vara matcherna i den moderna fotbollen, men livet ger andra perspektiv. Så här års saknar jag alltid Norrbotten.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.