Vad hände där, Anna Fallgren? - BK Häcken BK Häcken
Dam
2020-05-22 11:07:12
Vad hände där, Anna Fallgren?

Permitterade och utan matcher – i coronakrisens spår har det öppnats luckor i spelares och ledares scheman. Tid som gett dem upphov till att väcka liv i gamla intressen eller att upptäcka hobbys de aldrig trott de skulle hänge sig åt. 

Några av våra gulsvarta profiler ger oss genom privata bilder en inblick i sin nya ”corona-vardag” och vi undrar helt enkelt: Vad hände där? 

 

Sportfiske alltså - hur startade den hobbyn?  

– Det var faktiskt min sambo som en dag kom och sa att vi skulle åka och fiska. Han har gjort det sen han var liten och jag tänkte att det skulle bli jättetråkigt. Men jag hade ju helt fel!    

 

Så du har inte fiskat något tidigare?  

– Nej inte alls 

 

Är det havsfiske eller i sjö? 

– Främst havsfiske, men vi har försökt i sjön Norra Långvattnet också. Men det är nog lite för kallt i vattnet där i sjöarna fortfarande så vi fick inget napp. Så för det mesta fiskar vi i havet.  

 

Har du hittat något bra smultronställe - eller det är hemligt kanske?  

– Haha ja min sambo kanske förbannar mig nu om jag avslöjar... Men vi har ett favoritställe som jag nog ändå kan avslöja och det är vid Lerkil. Gottskär är också bra men vi gillar Lerkil allra bäst.  

 

Med nyfunna intressen är det väl lätt att man springer och köper massa ny utrustning - har det blivit så för dig också?  

– Ja verkligen! Mycket för att jag i början tänkte att om jag tar i extra mycket så kommer jag längre i kasten, vilket gjorde att jag kastade fiskespön och allt möjligt i vattnet och krokar har gått av och så vidare. På en dag där i början råkade vi kasta bort två flöten på en gång. Men jag har sluppit köpa så mycket större utrustning själv. Jag fick ett nytt spö av min sambo som present.  

 

Har det blivit någon storfångst som du är extra stolt över 

– Ingen storfångst riktigt än tyvärr. Jag fick nästan en näbbgädda en gång, men i sista stund när den var någon meter från land lyckades den slita sig. Än så länge har jag bara lyckats få en liten liten torsk på kroken.  

 

Om du får välja vem som helst - vem hade du då bjudit med på fiskeresa och vart åker ni? 

– I första hand tänker jag så klart på min sambo, eftersom det var han som fick mig att börja. Dessutom har han nog koll på vart man ska åka, så jag hade nog frågat honom om det. Men antagligen hade vi åkt till Norge. Jag har alltid velat fiska i havet i Norge sedan vi började med detta. Om jag måste välja någon annan hade jag nog valt min barndomsidol Oliver Kahn. Hoppas bara att han gillar att fiska, annars kanske han blir arg och kastar mig i havet haha.  

 

Till sist. Vad saknar du mest just nu?  

– Det är definitivt min släkt i Tyskland. Vi åker dit och till Polen, där min sambo kommer ifrån, ganska ofta. Så det är både hans släktingar och mina släktingar som vi saknar väldigt mycket just nu.  

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.