Herr
2024-08-30 21:00:00
Valgeir Lunddal Fridriksson lämnar BK Häcken för tyska andraligan

BK Häckens isländske högerback Valgeir Lunddal Fridriksson lämnar föreningen efter tre och ett halvt år. Fortuna Düsseldorf i tyska andradivisionen blir ny klubbadress.
– Vi har skapat historia under min tid i BK Häcken och jag vill bara säga tack, säger han.


Bollklubben värvade Lunddal Fridriksson från Valur Reykjavik inför säsongen 2021. Sedan dess har det blivit 109 matcher i BK Häcken, som han har dubbla känslor inför att lämna.
– Vi har skapat historia och det är sorgligt att lämna, samtidigt som jag är tacksam att jag kan ta det här steget, säger Valgeir Lunddal Fridriksson. Mitt mål har alltid varit att spela på högsta möjliga nivå och det här är ett steg i den riktningen.

Minnemässigt är det SM-guldet 2022 och matcherna i Europa som står ut, säger Lunddal Fridriksson. Och åren i BK Häcken har varit utvecklande både som spelare och människa, då de var hans första erfarenhet av att spela professionell fotboll.
– Allting var nytt samtidigt som jag var borta från familjen för första gången någonsin, säger Lunddal Fridriksson. Och nu har jag varit där i tre och ett halvt år! Det har varit en galen resa där jag sett klubben utvecklas till en toppklubb som vill vinna ligan varje år och spela i Europa. Och jag har vuxit med klubben, så vi har vuxit tillsammans.

Martin Ericsson, sportchef i BK Häcken understryker resan man gjort tillsammans.
– Den har varit fantastisk, från den turbulenta debutsäsongen 2021 till de dubbla gulden och Europaspelet de efterföljande åren. Valgeirs egen utveckling har gått åt samma håll där han i dag är A-landslagsman och en av de främsta på positionen i Allsvenskan, säger Martin Ericsson och fortsätter:
– Det är alltid tråkigt med avsked, men jag gläder mig också över att han får fortsätta sin fotbollsresa och över att följa hans fortsatta utveckling. Jag säger tack för allt och stort lycka till!

Innan Valgeir Lunddal Fridriksson helt tar klivet över till Fortuna Düsseldorf har han en sista hälsning – till fansen.
– Jag har alltid känt deras stöd, både i framgång, men minst lika viktigt också när det gått tyngre. Jag vill bara säga tack.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved