Vår färske landslagsman redo för Norrby - BK Häcken BK Häcken
Herr
2020-01-24 12:06:23
Vår färske landslagsman redo för Norrby

I söndags gjorde Oskar Sverrisson landslagsdebut för sitt Island. Han spelade 90 minuter i 1-0-segern mot El Salvador.

– Det var kul att vara med i den miljön och i det sammanhanget, säger han.


Vår färskaste landslagsman har återhämtat sig efter jetlagen och gjorde idag sin första träning på GPA efter det tio dagar långa isländska landslagsäventyret i Los Angeles. Islands första match mot Kanada i mitten av förra veckan såg han från bänken men mot El Salvador i söndags fick han spela hela matchen. Därmed är debuten i landslagströjan avklarad.

– Det är alltid lite svårt när man inte är så samspelta men överlag gick det bra. Vi spelade ett rakt 4-4-2 och under veckan var det mycket fokus på det taktiska och Erik Hamréns spelidé så när man väl spelade kom man in i det snabbt.


Matchen spelades på Los Angeles Galaxys arena. På läktarna var det övertag för El Salvador.

– De var kanske 20 islänningar och resten av de 6-7000 på läktaren var från El Salvador. De höll igång med trummor och skapade en riktigt häftig stämning, fortsätter han.


Lägret i USA var första gången han han varit i kontakt med den isländska landslagsfotbollen överhuvudtaget. Ett stort steg för en spelare som för ett och ett halvt år sedan spelade i division 1 med Mjällby.

– När man väl är där tänker man inte så mycket på att det är en ny miljö och ett kliv upp utan man kör på. Det är ju fotboll och man kommer in i det ganska snabbt. Alla är där av samma anledning och alla vill vara där, då blir det roligare och lättare. Under veckan handlade mycket om att alla ska förstå de taktiska bitarna och hur vi ska spela. Däremellan var det upp till en själv att försöka visa vem man är som person och spelare, säger han.


I morgon är Oskar Sverrisson tillbaka på Bravida Arena igen, träningsmatch mot superettan-laget Norrby står på programmet.

– Det var kul att vara iväg men nu gäller det knyta näven en gång till och se till att prestera här. Det är klart att lägret varit en extra boost men det är det jag gör här som är det viktigaste. Och skulle jag göra det bra här så har jag chansen att komma med igen men jag tänker inte så mycket på det.


Förra säsongen fick han inte spela så mycket som han hade hoppats på. När han nu inleder sin andra säsong med BK Häcken hoppas han att kunna dra nytta av erfarenheterna och ta ytterligare kliv.

– Nu har jag varit här ett år och jag har kommit in i det betydligt mer än vid den här tiden förra året. Det är klart att jag vill spela mer men jag tänker inte så mycket mer än att träna på hårt och försöka prestera så bra som möjligt, det är där mitt fokus ligger, avslutar han.


BK Häcken–Norrby, 13.00, Bravida Arena. Fri entré, ingång via sektion H.

Matchtruppen:

Peter Abrahamsson, Alexander Nadj, Godswill Ekpolo, Oskar Sverrisson, Ali Youssef, Johan Hammar, Tobias Carlsson, Rasmus Lindgren, Joona Toivio, Adam Andersson, Imam Jagne, Viktor Lundberg, Adnan Maric, Erik Friberg, Alexander Faltsetas, Gustav Berggren, Ahmed Yasin, Leo Bengtsson, Gustaf Nilsson, Jasse Tuominen, Patrik Wålemark.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.