Herr
2021-05-11 14:30:17
"Vi har fortfarande chansen att göra BK Häckens bästa säsong i historien"

Matcherna duggar tätt just nu och redan imorgon väntar nästa utmaning för BK Häcken när Örebro SK gästar Bravida Arena. 

 

Godswill Ekpolos 1–0-mål i andra halvlek såg länge ut att bli matchens enda i derbyt i lördags, men med sekunder kvar av matchen kvitterade Tobias Sana på straff. Snöpligt slut, men den matchen är nu lagd till handlingarna och imorgon väntar Örebro SK hemma på Bravida Arena.

Närke-laget placerar sig precis ovanför BK Häcken i tabellen och har spelat ihop fyra poäng på de inledande fem omgångarna. Laget inledde säsongen med en mållös match mot IFK Göteborg och åkte därefter på tre raka förluster innan säsongens första seger kom mot Halmstad BK i senaste omgången. Precis som för BK Häcken har offensiven kärvat och målet mot Halmstad senast var lagets första i Allsvenskan 2021.

De två senaste hemmamatcherna mot Örebro har slutat med 3–0-segrar och vi minns särskilt Leo Bengtssons 2–0-mål i fjol, när han drev in från sidan, drog en tvåfotare och stod för ett helt makalöst avslut. Året innan minns vi också givetvis Daleho Irandusts soloraid, när han på egen hand dribblade upp hela Örebros försvar och satte bollen i mål. Senaste gången vi förlorade mot Örebro var 2016 och på de fem senaste matcherna mot Närke-laget har vi fyra segrar.

– Känslan inför imorgon är precis som inför de andra matcherna i år – god. Med Gustav avstängd blir det en automatisk justering sedan sist och med nytt motstånd så gör vi nya justeringar utifrån det, säger Andreas Alm och kommenterar morgondagens motståndare så här:

– Örebro har ett bastant forwardspar, pigga spelare på olika delar av planen och en del erfarenhet i truppen. Jag tycker att det finns en ganska god mix i Örebro, som påminner mycket om det lag vi mötte i fjol.

 

Säsongen har inte alls gått enligt plan så här långt, men det är en fortsatt hoppfull Andreas Alm som blickar framåt mot de tjugofem allsvenska matcherna som återstår och dessutom en cupfinal och ett Europaäventyr de kommande månaderna. 

– För mig så är känslan att vi fortfarande har chansen att göra BK Häckens bästa säsong i historien och då känns det ganska okej att pegga upp för ny match. Vi har alla möjligheter med större delen av Allsvenskan kvar, cupfinal och Europaspel som hägrar, säger han.

 

BK Häcken – Örebro SK

Onsdag 12 maj 18.30

Matchen sänds på Discovery+. Köp ditt abonnemang HÄR så får BK Häcken en del av kakan.

 

Läget i laget: Peter Abrahamsson, Jasse Tuominen och Daleho Irandust är långtidsskadade. Alla tre är ute och kör på plan i varierande grad. Samir Maarouf (baksida lår) och Erik Friberg (vad) kör rehab. Ture Widestrand (hjärnskakning) står över fotbollsträning. Gustav Berggren är avstängd.

 

Truppen: Pontus Dahlberg, Jonathan Rasheed, Tobias Carlsson, Oskar Sverrisson, Martin Olsson, Rasmus Lindgren, Johan Hammar, Joona Toivio, Valgeir Fridriksson, Godswill Ekpolo, William Milovanovic, Alexander Faltsetas, Leo Bengtsson, Patrik Wålemark, Benie Traore, Tobias Heintz, Alexander Jeremejeff, Jack Lahne, Ali Yousseff.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved