Herr
2019-02-18 12:00:00
Vinst i reservlagsmatchen mot Elfsborg
Under måndagsförmiddagen spelade vi reservlagsmatch mot IF Elfsborg för att lufta de spelare som inte startade cupmatchen mot IK Brage i lördags. Många spelare visade framfötterna och när domaren blåste av matchen hade vi slagit boråsarna med 2-1 efter mål av Kevin Yakob och Ali Youssef.

Matchens första mål kom i den 35:e matchminuten. Ali Youssef slår en frispark och efter en tilltrasslad situation når bollen Kevin Yakob som gör 1-0. Tio minuter därpå, med halvlekens sista spark, kommer även 2-0. Kevin Yakob lägger ned bollen till Oskar Sverrisson som slår bollen snett inåt bakåt och hittar Ali Youssef, som gör matchens andra mål.
Andra halvlek är en jämn tillställning och det dröjer till 65:e minuten innan halvlekens första riktiga chans kommer. Vi slarvar i försvaret och ger bort bollen till Elfsborgs anfallare Marokhy Ndione som kommer fri, han misslyckas dock med avslutet och skjuter utanför. Med kvarten kvar visas Elfsborgs Alex Dyer ut och det ger faktiskt lite energi åt boråsarna. I 85:e minuten kommer också reduceringen när inhoppande Eduart Iljazi slår bollen i mål. Närmare än så kommer de dock inte och 2-1 står sig matchen ut.
– Vi vinner en bra och välbehövlig match. I första halvlek och en bit in i andra presterar vi riktigt bra och det är hög nivå på båda lagen. Sedan byter både vi och Elfsborg in ett antal juniorspelare och då blir naturligtvis spelet lite ryckigare, men i det stora hela är vi mycket nöjda med matchen, säger assisterande tränare Teddy Olausson efter matchen.

Startelvan: Jonathan Rasheed – Kari Arkivuo (71’ Philip Sundgren), Johan Hammar, Juhani Ojala, Oskar Sverrisson – Aiham Ousou (83’ Edward Holmgren), Alexander Faltsetas – Kevin Yakob, Nasiru Mohammed (46’ Leon Kornbakk), Ali Youssef (90’ Sebastian Lagerlund) – Kwame Kizito (85’ Axel Henriksson).