Wålemark med nya mål när Bollklubben vann - BK Häcken BK Häcken
Herr
2020-03-28 15:44:21
Wålemark med nya mål när Bollklubben vann

Bollklubben förlängde sin segersvit och Patrik Wålemark fortsätter att visa vilka offensiva kvaliteter han besitter. Han gjorde två kanonmål i 5-2-segern mot Utsikten.

– Kul att göra två mål igen i samma match, det är bara att bygga vidare från det, säger han.


Sedan mitten av februari har BK Häcken spelat fem matcher och alla har slutat med gulsvart seger. Målskillnaden på de fem matcherna är hela 20-3. Division-1-laget Utsikten hade inte mycket att sätta emot när BK Häcken spelade ut i solskenet på ett tomt Bravida Arena. En av de som var mest svårstoppad var Patrik Wålemark.

– Det blev bara en halvlek idag men jag är nöjd med min insats. Det finns alltid saker jag kan göra bättre, men det är bara att jobba vidare. Det var en bra match att få i benen och kul att få göra mål, det är poäng jag ska göra, säger han.


Förutom de två målen visade han flera gånger prov på sin rapphet och fina bollbehandling när han, till synes, lekande enkelt tog sig förbi sina motståndare. När tävlingssäsongen väl drar igång lär han kunna bli en obehaglig överraskning för många motståndarförsvar.

– Det är bara bra att det finns förväntningar på mig, det är inte jobbigt för mig utan jag gör min grej. Man längtar efter att tävlingssäsongen ska dra igång igen, samtidigt är det bra för mig som är ny att jag får ännu mer tid till att komma in i tempot och bli ännu starkare i kroppen, säger han.


Redan i november, i sina första framträdanden i Häckentröjan visade han prov på sin målfarlighet när han stod för tre mål på två matcher. Med dagens två mål och förra veckans fullträff är han nu uppe på sex mål totalt, en imponerande målproduktion för 18-åringen som förra året gjorde tolv mål i Division 2 för Qviding. Hans två mål idag, 3-1 och 4-1 kom till efter att han vikt in från högerkanten och avlossat med sin sylvassa vänsterfot.

– Det är något jag jobbat på i flera år, att hitta de avsluten, så det är mycket träning som ligger bakom.


BK Häckens tränare Andreas Alm menade efter matchen att det är få spelare i Sverige just nu som har den förmågan att bryta in och leverera på det sättet.

– När han hamnar i det läget så är det en-två spelare som träffar så bra som han gör. Patrik är klinisk i väldigt mycket som han gör när det kommer till att från strax utanför straffområdet eller från strax innanför sätta den i nät, det såg vi redan när han spelade träningsmatcher i höstas, säger Andreas Alm.


Förutom Wålemarks två pärlor så dundrade även Viktor Lundberg in ett vackert mål när han gjorde Bollklubbens sista mål i matchen. Matchens första mål kom redan efter en dryg minuts spel när Alexander Søderlund satte den straff som han själv ”ordnade”. Dessvärre skadade sig norrmannen i samma situation och fick utgå kort därefter. Även Daleho Irandust gjorde ett straffmål, för andra matchen i rad. Utsiktens två mål kom till efter snabba spelvändningar.

– Det var återigen en match med väldigt många målchanser i det offensiva. Vi sade att vi skulle spela lite extra vilda västern idag – att om vårt presspel öppnade upp för några extra målchanser till dem så fick vi ta det, säger Andreas Alm.


Nästa lördag står träningsmatch mot Helsingborg på Bravida Arena på programmet.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.