Wålemark tar plats i startelvan mot Jönköpings Södra - BK Häcken BK Häcken
Herr
2020-03-20 17:45:00
Wålemark tar plats i startelvan mot Jönköpings Södra

Det har varit en vecka som till stor del präglats av det nya coronaviruset. Trots beslutet om uppskjuten seriepremiär, tränar BK Häcken på och i morgon väntar Jönköpings Södra i en träningsmatch på Bravida Arena.

Tränare Andreas Alm ger här sina tankar om det rådande läget, hur laget förhåller sig till den extraordinära situationen och startelvan i morgondagens match.


Hur har träningsveckan varit?

– Den har varit annorlunda förstås. Smittspridning och osäkerhet i samhället skapar stor ovisshet och när följdbeskedet om en uppskjuten fotbollssäsong kom, blev det en sak till på toppen av det andra. Det gjorde att det var någon träning i början av veckan där vi hade svårt att kräma ut allt hela tiden men vi har efter det också haft stunder av fina prestationer i träning. Trots allt blir träningarna en möjlighet till att få tänka på något annat samtidigt som du rör på dig fysiskt och gör det du är proffs på – det tror jag är bra för välmåendet.

Har ni ändrat några rutiner?

– Ja. Vi tar detta på största möjliga allvar. Vi har delat upp verksamheten på GPA och Bravida Arena och sett över all logistik för att begränsa smittrisken. Vi har också förlängt tiden efter sjukdom som spelarna är hemma till de antal dagar Folkhälsomyndigheten rekommenderar. Vi följer även Folkhälsomyndighetens rekommendation att personer med symptom ska stanna hemma men de som är friska går till jobbet. Jag räknar med att vi och alla andra lag under året får snuva, huvudvärk, hosta, halsont, feber, jag räknar med misstänkt influensa, misstänkt förkylning och – nu när den säsongen snart startar med full kraft – misstänkt pollenallergi. Det är rimligt att tro i en hel spelartrupp. Så är det varje år och särskilt varje vår. Därför kommer vi också ha våra misstänkta fall av corona. Enda sättet att få bort misstanken är att testa sig och i dag testas du troligen inte förrän du är inlagd på sjukhus. 

Hur är läget i truppen?

– Vi kommer till match med 18 spelare. Vi har haft några sjuka spelare som är tillbaka för match och sedan några småskavanker som vi väljer att inte chansa med, utöver de tidigare långtidsskadade. Patrik Wålemark startar mot Jönköping och det blir intressant att se hur vi kan använda två skickliga vänsterfötter med Patrik centralt och Daleho som högerytter, de kan ju också lätt trivas i varandras positioner. 


BK Häcken–Jönköpings Södra

I morgon, 13.00 på Bravida Arena.

Matchen är stängd för publik men livesänds av Göteborgs-Posten på gp.se.


Startelvan

Peter Abrahamsson – Adam Andersson, Rasmus Lindgren, Joona Toivio, Godswill Ekpolo – Alexander Faltsetas, Erik Friberg – Ahmed Yasin, Patrik Wålemark, Daleho Irandust – Gustaf Nilsson.

Avbytare: Jonathan Rasheed, Aiham Ousou, Oskar Sverrisson, Tobias Carlsson, Adnan Maric, Leo Bengtsson.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.