Yasin: ”I morgon trycker jag på play igen” - BK Häcken BK Häcken
Herr
2019-07-13 13:36:47
Yasin: ”I morgon trycker jag på play igen”

En matchs avstängning som blev till tre matcher och med tanke på att det dessutom varit ett uppehåll så innebär det att Ahmed Yasin inte har spelat allsvensk fotboll sedan den 25 maj.

– Det känns som livet har varit på paus, i morgon trycker jag på play igen, säger han inför matchen mot Örebro.


Det var i derbyt mot IFK Göteborg på Bravida Arena som den omtalade situationen som sedermera gav Ahmed Yasin tre matchers avstängning inträffade. Yasin fick rött kort efter att han i sin iver över att bli fri från Sebastian Ohlssons fasthållning träffat Blåvittspelaren med armbågen. Det röda kortet gav per automatik en matchs avstängning men det förlängdes sedan med ytterligare två matcher. BK Häcken överklagade, något som inte fick gehör men med avstängningen nu avklarad har Ahmed Yasin lagt det hela bakom sig, även om han fortfarande är förvånad över bedömningen.

– Jag är väldigt överraskad över att det blev så många matcher, med tanke på det domaren sa till mig och även det spelaren som fick armbågen sa. 99 procent av alla tycker att det var för hård bestraffning, oavsett vilket lag man håller, säger han.


Bara några dagar efter derbyt spelade BK Häcken cupfinal mot AFC Eskilstuna, där fick Ahmed Yasin vara med. Men de tre allsvenska matcherna mot Elfsborg och, efter omstarten, mot Hammarby och Norrköping har han inte fått spela.

– Det har varit lite deprimerande att inte kunna vara med. Jag tror inte att folk förstår hur mycket fotbollen betyder för mig. Men jag har försökt att hålla mig stark och träna på och det har jag verkligen gjort. Jag har tränat hårdare än jag brukar göra, fortsätter han.


Förutom hård träning så har han även spelat en halvlek i träningsmatchen mot AIK i Bengtsfors för en knapp månad sedan och i måndags spelade han 57 minuter i U21-matchen mot Falkenberg. Där blev han också målskytt.

– Min form känns okej. Det var min önskan att få vara med i U21 senast. Det var tuffare än jag trodde där, man får inte samma flow i spelet som i en allsvensk match utan det blir mer fram och tillbaka. Det var viktiga spelminuter för mig och att få göra mål var så klart positivt.


För Ahmed Yasin innebär morgondagens match också ett möte med sitt gamla lag. Örebro har haft det halvtungt så här långt och ligger just nu på en tolfte plats i tabellen.

– Jag har tittat på dem när det inte krockat med våra matcher och jag såg även en match på plats när jag var där. Det är ett lag som jag vill att det ska gå bra för med tanke på historien jag haft där och tränaren som jag gillar, vi har spelat ihop i BK Forward. Jag önskar dem all lycka men inte i denna match. Vi ska vinna och ha tre poäng, avslutar han.


Alexander Faltsetas är också tillbaka efter sin avstängning. När matchen mot Örebro är spelad har BK Häcken mött samtliga lag i årets allsvenska. 


BK Häcken – Örebro

Avspark: 15.00, Bravida Arena

Truppen: Peter Abrahamsson, Christoffer Källqvist, Joona Toivio, Oskar Sverrisson, Johan Hammar, Godswill Ekpolo, Adam Andersson, Rasmus Lindgren, Erik Friberg, Nasiru Mohammed, Gustav Berggren, Alexander Faltsetas, Ahmed Yasin, Paulinho, Daleho Irandust, Alexander Jeremejeff, Viktor Lundberg, Ali Youssef och Kwame Kizito.


BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.