Herr
2021-01-19 09:58:45
BK Häcken säljer Yasin

2019 värvades han in och kom tillbaka till den klubb han gjorde stor succé i under en lånesejour 2017. Nu, efter två säsonger i den gulsvarta tröjan, lämnar Ahmed Yasin. Nästa klubbadress blir turkiska Denizlispor.


Under höstsäsongen 2017 lånades Yasin in från AIK för att spetsa till offensiven. Då slutade det med stor poängsuccé och sju mål på femton matcher. Året därpå spenderades först i AIK och därefter i qatariska Al-Khor SC innan han inför säsongen 2019 värvades till BK Häcken. Kontraktet skrevs på tre år och nu, två år senare, säljs den kraftfulle mittfältaren till turkiska Denizlispor.

– Jag har väntat länge på att flytta utomlands och få spela på en hög nivå. När den här chansen dök upp så kunde jag inte tacka nej. Jag följer min dröm och den här flytten är ett steg närmare, säger Ahmed Yasin.

– Jag flyttade till Hisingen i hopp om att få spela i Europa och vinna någonting med klubben. Vi lyckades med båda och det är jag både stolt och tacksam över.


Ahmed Yasin har med sin energi, inställning och attityd blivit en favorit hos många gulsvarta och den kärleken är ömsesidig.

– Jag vill rikta ett stort tack till alla supportrar, ni har varit fantastiska från dag ett. Ni och BK Häcken kommer alltid ha en stor plats i mitt hjärta.

– Sedan vill jag också säga tack till alla spelare, ledare, personal på kontoret och kökspersonal.


Totalt blev det 96 matcher, 18 mål och 13 assist för Ahmed Yasin i den gulsvarta tröjan.


Sportchef Martin Ericsson:

– Det här blev en bra lösning för alla parter. Yasin får chansen att komma utomlands och försäljningen går ihop med den föryngring som vi nu jobbar med i klubben. Vi värvade Bénie och Patrik Wålemark visade i fjol att han redan nu håller allsvensk klass. Vi känner oss trygga med de spelarna och tror mycket på båda två. Vi tackar Yasin för hans insatser på och utanför plan och önskar honom lycka till i Turkiet, säger Martin Ericsson.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved