Yasin matchhjälte i årets femte seger - BK Häcken BK Häcken
Herr
2019-05-15 20:52:54
Yasin matchhjälte i årets femte seger

När Ahmed Yasin stötte in matchens enda mål i mitten av den andra halvleken så innebar det att BK Häcken kunde ta årets femte seger. Och det med en helt nykomponerad backlinje som dessutom fick ändras ytterligare när Joona Toivio fick utgå i första halvleken.

– Vi är många som är bra och kan spela, säger Juhani Ojala.


BK Häckens backlinje såg likadan ut i de första sju matcherna men i matchen mot Östersund gjordes två ändringar. Och med Rasmus Lindgren fortsatt borta och Godswill Ekpolo avstängd så blev det återigen en ny backlinje mot Kalmar. Juhani Ojala klev in i mittförsvaret ihop med Joona Toivio. Men det var inte slut med ändringar där, för i slutet av den första halvleken skadade sig Toivio och fick ersättas av Johan Hammar. Men hemmaförsvaret verkade inte påverkas av det.

– Det var inga konstigheter, jag har spelat med Johan i U21 och Joona känner jag sen länge och vi vet varandra så det var inga problem. Och det kändes bra för min egen del, kroppen har känts bra under lång tid så det var kul att komma in och spela i dag, säger Juhani Ojala.


BK Häckens nolla var dock riktigt illa ute ett par gånger om när Kalmar träffade stolpen. Framför allt stolpträffen i den andra halvleken minns man särskilt. Viktor Agardius stenhårda skott träffade insidan på Peter Abrahamssons stolpe och gick ut igen. BK Häckens tränare Andreas Alm var självklart nöjd med att marginalerna var på BK Häckens sida i dag.

– Jag är glad att vi hade stolparna med oss. Och jag är glad att vid kan hålla nollan. Vi spelade sju matcher i rad med Rasmus, Joona och Will och ingen av dem är på planen större delen av matchen i dag, men Hammar och Juhani gör det bra. Även Kari har kommit in och gjort det jättebra, säger Andreas Alm.


BK Häcken hade som sagt stolparna och marginalerna med sig. Mitt i den andra halvleken träffade Alexander Jeremejeffs stolpen men bollen studsade ut perfekt till Ahmed Yasin som kunde stöta in sitt första mål i årets allsvenska och med det avgöra matchen.

– Det viktigaste är att vi får tre poäng men det är klart att det är jäkligt skönt för min del att göra mål men det är inget jag har gått och tänkt på, säger han.


Precis som mot GIF Sundsvall så hade BK Häcken svårt att hitta rätt i spelet i den första halvleken. Presspelet bet inte riktigt och Kalmar gjorde det tufft för hemmalaget med sitt kompakta försvarspel och sina snabba omställningar. Men efter paus var BK Häcken bättre synkade och visade upp ett bättre spel. Alexander Faltsetas gjorde en fin insats på det inre mittfältet.

– Det är en jättestyrka att vi kan ta tre poäng när vi inte riktig är där som vi kan vara. Det är svårt att sätta finger på varför vi är lite trögstartade men det känns som många lag ligger mycket lägre i år. De vet att vi är starka och spelar kompakt och täcker de centrala ytorna. Vi har behövt lite tid på oss för att hitta rätt, säger han.


Redan på söndag är det match igen när Sirius väntar på bortaplan.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.