Yasin: ”Vi ska ta en medalj” - BK Häcken BK Häcken
Herr
2020-11-06 15:19:21
Yasin: ”Vi ska ta en medalj”

Om BK Häckens form dalat lite under hösten så har läget varit det motsatta för Ahmed Yasin. Särskilt i de två senaste matcherna har han stundtals varit fenomenal.

– Jag har gjort det bra ett tag tycker jag men har väl steppat upp en nivå de senaste matcherna, säger han.


Matchens lirare hemma mot Djurgården och matchens lirare borta mot Hammarby. Och det är lätt att förstå varför. Ahmed Yasin har stormat fram på sin högerkant, skapat målchanser och varit ett ständigt orosmoment för motståndarna. Han har verkligen prickat in storformen inför upplösningen av Allsvenskan.

– Jag själv tycker att jag har gjort det bra ett tag men har väl steppat upp en nivå de senaste matcherna. Det blir lite så automatiskt när det är mycket som står på spel. Och när vi möter storlag som Djurgården och Hammarby så vill man leda laget med sitt spel på planen, säger han.


Mot Hammarby i söndags var det Ahmed Yasin som låg bakom Alexander Søderlunds ledningsmål. Med en snabb vändning gjorde han bort två Hammarby-spelare innan han serverade ett millimeterprecist inlägg till Søderlund som nickade in bollen. Ett mycket fint fotbollsmål. Utöver den assisten var Yasin ett par gånger om ytterst nära att själv göra mål, men Hammarbys målvakt David Ousted stod för starka ingripanden. Och istället för blytung bortaseger blev det till slut ett surt poängtapp på stopptid.

– Det kändes bra, jag tycker att jag hade ett väldigt bra övertag på deras vänsterkant. Jag kunde nästan göra lite vad jag ville. Vi gjorde en fantastiskt bra match, en laginsats tillsammans allihopa. Jag hade ett par lägen där målvakten gjorde starka räddningar. Hade jag kunnat få in nåt mål där hade vi haft tre poäng med oss hem till Göteborg. Det känns extra surt att vi tappade i sista minuterna när de inte haft någonting och vi jobbat som djur hela matchen.


Under säsongen har Yasin startat 17 matcher. Oftast har det varit Yasin eller Patrik Wålemark som tränare Andreas Alm placerat på platsen till höger på mittfältet. 

– Självklart vill man spela varje match och försöka hjälpa laget till tre poäng. Det är upp till tränaren vad han väljer, jag kan inte säga så mycket om det. Sedan gäller det att komma in och visa att det är jag som ska ha tröjan och ingen annan. Jag tycker vi har ett fantastiskt bra lag och det är bra med tuff konkurrens, det får alla spelare att vara på topp på alla träningar. 


När nu Allsvenskan går in i de fyra sista omgångarna är det ett riktigt getingbo bakom överlägsna Malmö FF. Det ska väldigt mycket till om skåningarna inte tar hem guldet. Det gör att det för resten av lagen handlar om att komma tvåa eller trea, och därigenom få en kvalplats till Europa League.

– Klart att vi siktar på att ta en medalj. Det är jätteviktigt att få en plats i Europa, det är bra för en klubb som Häcken och komma ut i Europa och göra sig ett namn där också, fortsätter Yasin.


Samtliga fyra lag som Bollklubben har kvar att möta ligger just nu efter gulsvart i tabellen. Morgondagens motståndare Östersund ligger på elfte plats.

– Men det finns inga lätta matcher i Allsvenskan. Vi är kanske favoriter men det är inget vi tänker på inför matchen, det gäller att göra lika hårt jobb i alla matcher oavsett motstånd. Vi kommer göra vårt bästa och ett minst lika bra jobb som i Stockholm. Medalj står på spel och vi har ett jättebra läge, vi har det mesta i egna händer tror jag och vi ska göra allt vi kan för att vinna de återstående matcherna, avslutar Ahmed Yasin. 


Gustav Berggren är tillbaka i truppen efter sin avstängning. Även Alexander Faltsetas är glädjande också tillbaka igen efter sina skadeproblem. Daleho Irandust saknas dessvärre fortfarande.


BK Häcken – Östersund

Lördag 7 november, kl 15.00

Matchen sänds av Dplay och skaffar du ditt abonnemang via den här länken, så får BK Häcken en del av intäkten.


Truppen:

Jonathan Rasheed, Pontus Dahlberg, Rasmus Lindgren, Joona Toivio, Oskar Sverrisson, Adam Andersson, Godswill Ekpolo, Johan Hammar, Gustav Berggren, Alexander Faltsetas, Kevin Yakob, Erik Friberg, Leo Bengtsson, Alexander Søderlund, Viktor Lundberg, Ahmed Yasin, Patrik Wålemark, Ali Youssef.


BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.