Youssefs nästa mål – en plats i startelvan - BK Häcken BK Häcken
Herr
2019-10-26 14:35:47
Youssefs nästa mål – en plats i startelvan

Landslagsdebut för ett par veckor sedan och flera allsvenska inhopp under säsongen men Ali Youssef väntar fortfarande på sin första allsvenska start. 

– Det är så klart mitt nästa mål och det vore väldigt kul om det skulle komma på hemmaplan dessutom, säger han.


Ali Youssef gjorde sin allsvenska debut i bortamatchen mot Djurgården på ett, i dubbel bemärkelse, stekhett Tele2 Arena i juli. Förutom den matchen och ytterligare fyra allsvenska inhopp så spelade han också 25 minuter i hemmamatchen mot AZ Alkmaar i somras. Han har med andra ord fått känna på hetluften men en plats i startelvan har han ännu inte tagit under säsongen. Med Paulinho avstängd så kanske det öppnar sig en möjlighet för att fallet blir så i morgon mot Norrköping.

– Jag känner mig i bra form, jag gjorde det bra i landslaget. Jag har alltid mycket självförtroende men det gav mig ännu mer. Det känns bra och jag känner mig lugn, säger han.


Landslaget innebar spel med U20-landslaget i en träningsturnering på Marbella. Tidigare har han varit med på pojklandslagsläger men det här var första gången han fick ta på sig den gulblå tröjan och spela match – landslagsdebut alltså. Och han gjorde minst sagt avtryck, 19-åringen gjorde två mål i 3-2-segern mot Norge. Att målen kom efter kontringar lär inte förvåna någon som har sett Ali Youssef driva bollen i fart. Då går det snabbt.

– Det var roligt, att spela för landslaget är något man velat göra sedan man var liten. Det gick som jag hade förväntat mig. Jag visste att jag skulle göra två mål, jag sade det till folk innan, säger han med sin sedvanliga glimt i ögat.


U20-landslaget är främst till för att spelare som kan bli aktuella för U21-landslaget kan få visa upp sig. Om hans insatser mot Norge räcker för att snart ta sig in där är inget han funderar på nu.

– Just nu fokuserar jag på att göra det så bra som möjligt i BK Häcken, sedan kommer allt annat att komma, säger han.


Även om den allsvenska publiken på allvar ännu inte fått se vad Ali Youssef går för så har han gjort det tillräckligt bra för att han i juni belönades med ett fyraårskontrakt med BK Häcken. Sett till konkurrensen i laget är det förståeligt att det har varit tufft för honom att slå sig in i startelvan under säsongen. Men bara 19 år fyllda är det ingen brådska, Youssefs tid lär komma. 

– Det är många bra offensiva spelare som jag konkurrerar med. Det här första året har handlat mest om att jag ska lära mig. Och det har varit ett lärorikt år, jag känner att jag har utvecklats mycket. Jag fick komma in och spela en del redan i Svenska Cupen och sedan när Allsvenskan började så har jag blivit kallad till nästan varje match. Tidigare har jag inte fått plats i truppen, säger han.


Mot Helsingborg saknades Youssef på grund av känning i ljumsken som han fick i matchen mot Norge men han har tränat för fullt under veckan. Om det räcker till en startplats återstår att se i morgon.

Mötet med Norrköping är inte bara årets sista hemmamatch, i samband med matchen kommer även Paulinho och Kari Arkivuo tackas av. De två Häckenikonerna lämnar som bekant klubben efter säsongen. Paulinho är som sagt avstängd men Arkivuo finns med i matchtruppen.

Erik Friberg saknas, han återhämtar sig efter smällen han fick senast mot Helsingborg.


BK Häcken–Norrköping, Bravida Arena, 15.00.


Matchtruppen:

Peter Abrahamsson, Christoffer Källqvist, Godswill Ekpolo, Oskar Sverrisson, Kari Arkivuo, Johan Hammar, Joona Toivio, Rasmus Lindgren, Gustav Berggren, Adam Andersson, Benjamin Arapovic, Alexander Faltsetas, Imam Jagne, Ahmed Yasin, Daleho Irandust, Ali Youssef, Kwame Kizito, Viktor Lundberg, Gustaf Nilsson.


BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.