Akademisvepet – dubbla förluster i helgen - BK Häcken BK Häcken
Akademi
2019-09-02 15:29:55
Akademisvepet – dubbla förluster i helgen

Det blev en tung helg för våra akademilag. P19-laget var i Malmö i lördags och en målrik historia slutade med hemmaseger med 6-3. Det var betydligt mer målsnålt i gårdagens derby mot IFK Göteborg för P17-laget. Blåvitt vann med matchens enda mål.


P19-laget åkte till Malmö för att försöka vända den negativa trenden om två raka förluster. Men trots att man hade ledningen både med 2-0 och 3-2 så blev det till slut förlust med 6-3 mot Malmö FF.

– Det var det skickligaste och tuffaste motståndet vi mött i år i serien men vi stretade emot så gott vi kunde. När vi tog ledningen med 3-2 tio minuter in i andra så kvitterade Malmö i anfallet efter. Vi hade nog behövt behålla den ledningen lite längre, säger lagets tränare Jesper Ljung.


Det var en minst sagt händelserik match. I statistiken efter matchen hade hemmalaget registrerats för 28 avslut och BK Häcken för 13.

– Det var ingen direkt trött tillställning utan väldigt fartfyllt. Det var två lag som var bättre i offensiven än i defensiven, därav resultatet, säger Jesper Ljung. 


Efter tre inledande segrar har laget nu tre raka förluster.

– Serien är jämn så det bara att försöka hitta tillbaka till vinnarspåret igen, säger Jesper Ljung.


P17-laget spelade derby mot IFK Göteborg igår men trots ett stort spelövertag för Bollklubben så blev det förlust med 1-0. Målet kom i mitten av den andra halvleken. 

– Vi överraskades av IFK:s matchplan. Vi hade förväntat oss att de skulle vara mer offensiva men de backade hem med hela laget och var väldigt kompakta i sitt försvarspel, säger P17-lagets tränare Hristijan Cvetkovski.


BK Häcken dominerade matchen men hade ovanligt svårt att komma till farliga målchanser. 

– Vi var inte skickliga i de små ytorna, vi borde ha kunnat anpassat oss bättre till deras spel och skapa fler lägen trots att de försvarade lågt och kompakt, säger Hristijan Cvetkovski.


Blåvitts segermål kom i mitten av den andra halvleken.

– Vi försökte spela bollen igenom dem men de bröt och slog iväg en långboll. Vi var slarviga i vårt positionsspel och de kunde komma till friläge som de förvaltade.


Sista 20 lyckades BK Häcken skapa ett visst tryck och både Leon Kornbakk och Semir Bosnic var framme men utan att få in bollen. På stopptid fick Bollklubben ett gyllene läge att kvittera genom ett friläge. Men IFK:s målvakt kunde rädda och direkt efter blåste domaren av matchen.

– Surt att förlora derbyt och även sättet det hände på. Vi var alldeles för långsamma med att anpassa oss och läsa av matchbilden. Nu ser vi istället fram emot Djurgården på Bravida på söndag, säger Hristijan Cvetkovski.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.