Akademi
2024-10-24 12:30:00
P19 Allsvenskan ska avgöras – BK Häcken kan vinna guld

På lördag ska P19 Allsvenskan avgöras. BK Häcken behöver ett poäng i den avslutande omgången för att tituleras mästare.
– Vi har blivit starka som lag under den här säsongen, säger Noah Ek.

 

In i den sista omgången leder BK Häcken P19 Allsvenskan med tre poäng ner till Hammarby IF på andraplatsen. Det innebär att det räcker med ett poäng i den sista omgången för att BK Häcken ska ta hem P19 Allsvenskan 2024.
– Det har varit en rolig säsong där det har hänt mycket. Vi har lyckats bygga en stark grupp och en god lagsammanhållning, så känslan är god in i den sista omgången, säger Noah Ek.

 

Noah Ek har varit ordinarie i P19-laget under säsongen och har dessutom hunnit med att göra tävlingsdebut i A-laget, när han hoppade in i Svenska cupen mot IK Tord. Nu blickar han framåt mot helgens säsongsavslutning, där P19-laget ställs mot tabelltrean Djurgårdens IF på hemmaplan.
– Båda lagen har fortfarande något att spela för, så det blir en match som bägge lagen kommer att vilja vinna. Jag tror att det blir en underhållande match, säger den 18-årige vänsterbacken.

 

För en månad sedan lämnade Joop Oosterveld posten som P19-tränare för att bli interimtränare för herrlaget. Sedan dess har laget tränats av Vladimir Majdandzic, som har vunnit sina tre första matcher som tränare för P19-laget.
– Det är klart att det är en ovanlig situation att byta tränare i ett sådant skede av en säsong. Men jag tycker att vi har anpassat oss bra och det har inte varit några konstigheter med den nya tränaren, säger Noah Ek. 

 

Se den avgörande matchen på BKH Play.

 

BK Häcken – Djurgårdens IF

Datum: Lördag, 26 oktober. 

Matchstart: Klockan 13.00.

Plats: Gothia Park Academy

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved