Akademisvepet – en seger och en förlust - BK Häcken BK Häcken
Akademi
2019-10-07 15:42:02
Akademisvepet – en seger och en förlust

P17 dominerade gårdagens match mot Norrköping men åkte trots det på en tung förlust med 4-3. P19 stod för en stark insats i segermatchen mot Helsingborg i lördags – Marcus Bärkroth blev matchvinnare när han gjorde 3-2 i slutet av matchen. 


Resultatet i P17-lagets match mot Norrköping i går speglade inte riktigt matchbilden. BK Häcken tog omgående tag i spelet och framför allt i första halvlek var man mer eller mindre överlägsna. Men när slutsignalen ljöd var det bortalaget som kunde jubla. 

– Alla var besvikna, det var ett väldigt orättvist resultat. Efter första hade vi kunnat haft ledningen med 5-6 mål men vi var inte kliniska i sista tredjedelen, säger tränare Hristijan Cvetkovski.


BK Häckens höga press var ofta vägvinnande och bortalaget var knappt över på offensiv planhalva i den första halvleken. Men trots det stod det 1-1 i paus. Edward Holmén gav Bollklubben ledningen på straff, där han stensäkert stänkte upp bollen i krysset. Kvitteringen kom på hörna där bollen nickades i mål.

– Vi var strukturerade och fokuserade och både taktiskt och tekniskt höll killarna en väldigt hög nivå i första halvlek, fortsätter Hristijan Cvetkovski.


Ett ledningsmål skulle komma i andra halvlek genom Sebastian Tipura efter en fin individuell prestation där han avslutade med ett snyggt skott i nättaket. Därefter låg man på för 3-1 men när det inte kom kunde bortalaget utnyttja de kontringslägen som de bjöds på när gulsvart tryckte på framåt för att utöka ledningen. På bara 13 minuter gick Norrköping från underläge till ledning med 4-2. 

– Vi gick för 3-1 för tidigt och bjöd dem på kontringar. Under tio-femton minuter blev vi väldigt ostrukturerade och det blev vi straffade för. Vi har tyvärr hamnat i en period där vi har svårt att vinna matcher, säger Hristijan Cvetkovski.

I slutet lyckades Leon Kornbakk reducera men närmare än så kom man inte och laget är nu segerlösa i tre raka matcher.

Ett glädjeämne från matchen var att en av akademins främsta talanger, Elias Lotfi, gjorde comeback efter den korsbandsskadan som hållit honom borta från spel i 1,5 år.


P19 tog på hemmaplan i lördags sin tredje raka seger. Det finns fortfarande en möjlighet att sluta topp tre i tabellen men dessvärre vann även de andra lagen i toppen.

– Vi hade hoppats att vi skulle knapra in lite men det finns en teoretisk möjlighet att komma ikapp så vi kommer göra vad vi kan, säger P19-lagets tränare Jesper Ljung.


Marcus Bärkroth blev alltså matchvinnare när han gjorde 3-2 i den 80:e matchminuten genom en fin individuell prestation. Förutom de fem målet så delades sju gula kort ut, två av de korten gick till Bollklubbens Sebastian Lagerlund som därmed blev utvisad i den 75:e minuten. En minst sagt händelserik match.

– Ja det var ingen trött tillställning. Men det var vi förberedda på, vi visste att Helsingborg skulle vara aggressiva och det var fullt fart från start. Vi slet hårt precis som mot Norrköping och det var skönt att killarna fick betalt för slitet. Jag tycker det var förhållande rättvist att vi knep alla poängen, säger Ljung.


Det var bortalaget som tog ledningen genom Teddy Bermudez i den 13:e minuten men innan halvleken var över hade BK Häcken vänt på steken genom mål av Samir Maarouf och Imam Jagne. 

I andra halvlek hade Bollklubben bra kontroll på spelet men Helsingborg kunde kvittera på straff genom Teddy Bermudez som gjorde sitt andra mål för dagen. Det var i samband med straffsituationen som Lagerlund blev utvisad.

– Extra skönt att kunna avgöra med en man mindre, det förstärkte känslorna lite. De trodde nog att de skulle kunna forcera men vi gjorde det väldigt bra med en man mindre och skoj att vi lyckades göra mål.


Skulle laget sluta topp tre får man vara med och representera Sverige i Nordiska Mästerskapen i november.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.