Akademi
2019-05-06 15:34:35
Akademisvepet: Mållöst derby för P19 men P17 bjöd på målfest

Helgen inleddes med ett mållöst derby för P19-laget. P17-lagets möte bjöd på desto fler mål, när BK Häcken vände underläge till seger mot Halmstad BK, 4–3.

P19-laget reste i fredags över älven för match mot IFK Göteborg på Kamratgårdens hybridmatta. Det var en jämn och relativt chansfattig match mellan två taktiskt duktiga lag som försvarade väl på den sista tredjedelen av plan och inte bjöd på några ytor.

Bollklubben fick klara sig med en spelare mindre på plan sista 20 minuterna, efter att Marcus Bärkroth fått sitt andra gula kort. Gulsvart redde dock ut det hela och närmare än en IFK-nick från nära håll, som Johan Becker fick briljera på i målet, kom inte hemmalaget. Matchen slutade 0–0.

I lördags tog P17-laget emot Halmstads BK på Bravida Arena. I denna match var det offensiven som stack ut. Efter 38 minuter stod det redan 3–3 på resultattavlan i en match som hade mer action än en gammal vilda västern-film med Clint Eastwood i huvudrollen.

HBK tog ledningen med 2–0 redan efter kvarten spelad. Bollklubben, anförda av Karl Landsten som efter 90 minuter skulle noteras för ett hattrick och en assist, kunde dock kvittera ganska omgående till 2–2. Snabbe Jonathan Wadensten i bortalaget gav HBK ledningen på nytt innan Landsten kunde kvittera.

I andra halvlek blev det i stället två lag som fick ihop försvarsspelet på ett bättre sätt och målen uteblev fram till minut 83, då matchens spelare Karl Landsten på egen hand kunde trycka in sitt tredje mål för dagen och ge gulsvart tre sköna poäng.

Under söndagen var P16-laget på besök i Jönköping för match mot J-Södra. Matchen avgjordes redan i första halvlek då Bollklubben ledde med 3–0, något som även blev slutresultatet. Målskyttar blev Sebastian Tipura, Liam Mekic och Filip Trpcevski.