Akademi P17 P19
2019-05-14 09:59:48
Akademisvepet: Säkra segrar för våra akademilag

P19-laget spelade på lördagen och efter en händelserik match så besegrades Malmö FF med 5-3. Även P17-laget mötte skånskt motstånd men Lunds BK hade inte mycket att säga till om – BK Häckens seger med 4-1 var odiskutabel.

P19 spelade på Bravida Arena på lördagen och efter en bra insats med flera fina individuella prestationer så besegrades Malmö FF med 5-3. Hemmalaget fick en drömstart när Adam Söndergaard skruvade in en hörna direkt i mål i den femte minuten. Landslagsmeriterade Malmö-anfallaren Amin Sarr kunde dock kvittera efter ett individuellt misstag i försvarslinjen. Bortalaget tog därefter också ledningen när skyttekungen Kevin Harletun gjorde mål på straff.
Men direkt i andra halvlek klev A-lagsspelaren Ali Youssef in i handlingarna. Först fixade han 2-2 och kort efter kostade han på sig att missa en straff. Men den missen skulle visa sig bli betydelselös, för Bollklubben kunde ändå återta ledningen när Lucas Ucar bröt ett uppspel i början av andra halvleken och fri med MFF-målvakten placerade han behärskat in 3-2. När sen Alexander Nilsson gjorde 4-2 och Ali Youssef fick göra sitt andra mål för dagen, bägge mål kom till efter fina prestationer, så var matchen avgjord. Bortalagets Albin Sundgren putsade till siffrorna och matchen slutade 5-3. P19-laget ligger trea i tabellen efter sju spelade omgångar.

P17 spelade på söndagen, också på Bravida Arena, och de gjorde processen kort med Lunds BK. Hemmalaget dominerade stort och kunde ta ledningen via Karl Landsten efter ett fint inlägg från Axel Henriksson. Leon Kornbakk snurrade därefter upp två försvarare innan han kyligt sköt in 2-0. Andra halvlek inleddes precis som den första med stort bollinnehav för BK Häcken. Albin Gashi kunde göra 3-0 efter ett fint inspel och kort därefter även 4-0 när han med klacken stötte in 4-0 efter ett snyggt förarbete från Alai Ghasem. Bortalaget fick in ett tröstmål men den stensäkra segern med 4-1 gör att P17-laget just nu parkerar på andra plats i tabellen.