Akademi
2019-09-09 20:10:44
Akademisvepet – stark seger av P17-laget

Det går fortsatt tungt för P19-laget – i lördags åkte laget på fjärde raka förlusten. BP vann på GPA med hela 5-1. P17-laget studsade dock tillbaka efter derbyförlusten mot Blåvitt och tog en meriterande och skön seger mot Djurgården med 3-2. Edward Holmén blev matchhjälte när han gjorde det avgörande målet i 89:e minuten.

P19-laget hade hoppats kunna hitta tillbaka till vinnarspåret igen efter tre raka förluster. Men Brommapojkarna satte stopp för de planerna när de tog en bekväm seger på GPA i lördags. Det var bortalaget som redan från start tog tag i taktpinnen och BK Häckens målvakt Jovan Lucic fick göra flera kvalificerade räddningar för att se till att gulsvart inte hamnade i ett tidigt underläge. Efter BP:s rivstart jämnade Bollklubben ut spelet och skapade också ett par riktigt bra lägen. Det var dock ändå bortalaget som skulle göra matchens första mål när Felix Bennarp fick in bollen bakom Lucic i den 30:e matchminuten. Och när ettan väl hade kommit dröjde det bara någon minut innan det stod 0-2 på resultattavlan, ett resultat som stod sig till paus.

BK Häckens ambitioner att hämta upp underläget fick sig en rejäl törn när Modoumatarr Mbye med ett kanonskytt i krysset utökade ledningen till 3-0 efter bara fem minuter. Isaac Jonsson reducerade visserligen med halvtimmen kvar men fler gulsvarta mål än så blev det inte och under de sista tio minuterna kunde BP också göra både 4-1 och 5-1.

– Vi mötte ett för dagen bättre motstånd, samtidigt som vårt försvarsspel inte alls höll godkänd nivå, säger P19-lagets tränare Jesper Ljung.

På lördag spelar laget derby borta mot IFK Göteborg på Kamratgården. Nya tag då.

P17-laget tog chansen att haka på i toppen av den superjämna tabellen där åtta lag är inom tre poäng. Segern mot Djurgården gör att laget bara har två poäng upp till IFK Norrköping som leder. Men segern satt långt inne. Bollklubben hämtade upp underläge två gånger om och det avgörande 3-2-målet kom först i matchens sista minut. Noterbart är att BK Häckens samtliga tre mål kom från straffpunkten. Edward Holmén visade nerver av stål när han stänkte in segermålet stenhårt upp i krysset i den 89:e minuten. Det var även Holmén som satte den andra straffen och den första förvaltades av Yusuf Nuur.

– Jag är stolt över grabbarna, det var väldigt starkt av oss att vända underläge två gånger, säger P17-lagets tränare Hristijan Cvetkovski.

Enligt Hristijan Cvetkovski var den andra halvleken en av de bästa som laget spelat i år. Och precis som tidigare visade laget styrka och klass i slutet av matchen. Segern var än mer imponerande med tanke på att man saknade en del spelare och fick agera därefter.

– Förutsättningarna innan matchen var inte ideala, vi var tvungna att rotera i laget. Till exempel fick Max Gummesson som egentligen är anfallare spelare högerback. Och nye Amin Jehsoh har bara gjort två träningar innan men gick in och var en av de bästa på planen. Samtliga spelare visade styrka och karaktär och vi visar att vi ville hänga med däruppe, säger Hristijan Cvetkovski.