Hållbarhet Föreningen
2024-01-10 16:00:00
BK Häcken står för värdskapet när ungdomar och blåljuspersonal möts

Under januari står BK Häcken som värd när föreningen tillsammans med blåljuspersonal skapar en mötesplats för Hisingens åttondeklassare i projektet PAR.
 

Ambitionen med projektet PAR, polis, ambulans och räddningstjänst, är att stärka relationerna mellan ungdomar och blåljuspersonal på Hisingen.
– Vi gläds åt möjligheten att BK Häcken kan fördjupa sitt samarbete i projektet och gemensamt jobba förebyggande och relationskapande genom PAR, säger Panteha Milanian, BK Häckens projektledare för PAR.
I år är det BK Häcken som står för värdskapet. PAR pågår de kommande två veckorna på Bravida Arena.
– För oss i BK Häcken är det viktigt att engagera oss i projektet och få träffa ungdomarna på Hisingen på en annan arena än i skolmiljö. Därför känns det extra kul att få bjuda in ungdomarna till vår hemmaplan, Bravida Arena, och jag ser fram emot kommande veckor, säger Panteha Milanian.
 
Totalt deltar nio skolor från Göteborg.
– Genom PAR visar vi att vi är en del av samhället och ett viktigt mål för oss är att finnas där för våra ungdomar. Genom att skapa relation med ungdomarna på vårt distrikt så bygger vi broar och förebygger ett ”vi” och ”dom”. Vi är stolta över vårt yrke och kanske det är våra framtida kollegor vi möter här på Bravida Arena säger brandmännen Robin, Bernhard och Fredrik som är ansvariga för PAR.
 
Skolorna som deltar i PAR, 2024:
‣ Svartedalsskolan.
‣ Kärraskolan.
‣ Glöstorpsskolan.
‣ Santosskolan.
‣ Skälltorpsskolan.
‣ Jättestensskolan.
‣ Ryaskolan.
‣ Sjumilaskolan.
‣ Brunnsboskolan.


BK Häcken fortsätter arbetet tillsammans med klubbens hållbarhetspartners för att nå FN:s globala mål till 2030. Med hjälp av Demo Group, Länsförsäkringar, SEB, Stadium & Varis Förvaltning tar vi steg mot mål nummer 10, ”Minskad Ojämlikhet”.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved