Bollklubbens häftiga helgfacit - BK Häcken BK Häcken
Föreningen
2020-08-31 13:02:45
Bollklubbens häftiga helgfacit

Det blåser just nu gulsvarta vindar över stora delar av fotbollssverige. Bollklubbens allsvenska lag går som tåget och alla våra tre akademilag leder sina respektive serier.


I Allsvenskan är BK Häcken just nu det mest formstarka laget av alla. Fyra raka segrar har gjort att laget har avancerat uppåt i tabellen och parkerar nu på andra plats, sex poäng bakom Malmö FF. De två 1-0-segrarna mot först Norrköping på bortaplan och därefter mot AIK på Friends i Solna visar att man på allvar vill vara med och utmana om medaljerna.

Det är inte bara klubbens allsvenska lag som är inne i en bra period. Våra tre akademilag tog tre tunga bortasegrar i helgen och det gör att samtliga tre lag också leder sina respektive serier. 

– Det är är klart att det just nu är en fantastisk tid i klubben. Det är inte första gången det sker men naturligtivs lika angenämt varje gång det händer, säger BK Häckens assisterande sportchef Martin Ericsson. 


Ytterligare kvitto på att klubbens akademi är stark är de två ligacupgulden som bärgades för två veckor sedan. P19 vann sin final mot Hammarby med 2-1 och P16 tog hem guldet efter en gastkramade straffsparksläggning mot Norrköping. Dessutom tog sig P17-laget till semifinal och fick därmed delat brons i den klassen. Sammantaget en nästan en osannolik gulsvart utdelning.

– Vi har en otrolig spets och bredd som sträcker sig över hela akademin. Det är en stor styrka och ett bevis på att vi gör mycket rätt – både i vår breddverksamhet på Slätta Damm och i akademin på GPA, säger Martin Ericsson och fortsätter:

– Vi ser att utvecklingen av egna spelare som förädlas till A-lagspelare kommer förstärkas ännu mer och det är väldigt viktigt för oss för att fortsatt kunna vara ett topplag i Allsvenskan.


Förutom framgångarna för vårt herrlag och våra akademilag så är damlaget också med i toppskiktet av Division 2 Nordvästra Götaland. Det blev visserligen en tung förlust mot toppkollegan Zenith i lördags men att som nykomling vara med i övre delen av tabellen och, med fyra matcher kvar, faktiskt ha en chans att vinna serien är imponerande. 

Nu laddar vi för att de gulsvarta vindarna ska blåsa ännu starkare under hösten och vintern.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.