Champions League-äventyret fortsätter i München - BK Häcken BK Häcken
Dam
2021-10-13 20:40:58
Champions League-äventyret fortsätter i München

Imorgon väntar BK Häckens andra match i Champions Leagues gruppspel. Spelplatsen är FC Bayern Campus Platz 1 och för motståndet står den tyska giganten Bayern München.

 

Champions League-premiären blev lyckad på många sätt med fin inramning och bra stämning, men trots en fin första halvlek blev det noll poäng för BK Häcken. Lyon vann med 3–0, efter ett tidigt mål i första halvlek och två tidiga mål i andra halvlek.

I lördags väntade därefter Vittsjö hemma i OBOS Damallsvenskan där tre poäng krävdes i jakten på FC Rosengård. Matchen slutade i besvikelse efter 0–0 och det är ett revanschsuget BK Häcken som imorgon kliver ut på FC Bayern Campus Platz 1.

 

Morgondagens motståndare Bayern München behöver ingen närmare presentation. Det tyska laget är en stormakt på herrsidan och sedan några år tillbaka tillhör de också toppen på damsidan. Laget vann Frauen Bundesliga 20/21, två poäng före Wolfsburg och hela sjutton poäng före Hoffenheim som slog ut FC Rosengård i Champions League-kvalet. Årets säsong har startat bra och laget leder den tyska ligan med femton inspelade poäng på fem matcher.

Första matchen i gruppspelet för Bayerns del, borta mot Benfica, slutade mållös. Då startade båda de svenska landslagsspelarna Hanna Glas och Sofia Jakobsson. Lagets bästa målskytt heter Lea Schüller, som gjort sex mål på fem matcher i Bundesliga och hela sex mål på två matcher för det tyska landslaget i VM-kvalet. Hon gjorde bland annat fyra mål när Tyskland slog Milica Mijatovics Serbien med 5–1.

 

Mats Gren inför matchen:

–  Det krävs ett otroligt disciplinerat defensivt jobb imorgon. Vi måste våga spela vårt spel och hota när vi har möjligheten i omställningarna. Jag tror att de kommer att ha mer boll än oss, men jag är säker på att vi kommer att kunna vinna boll på många ställen på plan och då gäller det att vi ställer om snabbt, säger Gren och kommenterar Bayern München:

– Det är ett lag som blir bättre och bättre hela tiden och som satsat mycket på damsidan. De vann ligan förra året, har två svenska landslagsspelare i Hanna Glas och Sofia Jakobsson och dessutom en hel del tyska landslagsspelare. Det är ett erkänt bra lag och de har gjort det bra i Champions League tidigare. Mot Benfica (0–0) var de inte jättebra, men då saknade de många spelare i startelvan, som kommer att vara med mot oss imorgon. De har en stor offensiv potential och många bra spelare, men vi har sett vissa mönster i deras spel som vi ska försöka utnyttja imorgon.

 

Ställningen i gruppen:

Lyon 3 poäng

Benfica 1 poäng

Bayern München 1 poäng

BK Häcken 0 poäng

 

Bayern München – BK Häcken

FC Bayern Campus Platz

Torsdag 14 oktober 18.45

 

Matchen går att se gratis på bkhacken.se.

 

Läget i laget:
Pauline Hammarlund (knä), Loes Geurts (hjärnskakning), Anna Csiki (lår) saknas.
 
Truppen:
Jennifer Falk, Lisa Hall, Elin Rubensson, Dylan Holmes, Luna Gevitz, Julia Karlernäs, Emma Kullberg, Lotta Ökvist, Milica Mijatovic, Julia Zigiotti Olme, Filippa Curmark, Beata Kollmats, Mille Gejl Jensen, Johanna Rytting Kaneryd, Dilja Zomers, Hanna Wijk, Stine Larsen och Stina Blackstenius.


BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.