Champions League-upplägg ska förbereda laget inför hösten - BK Häcken BK Häcken
Dam
2022-08-11 20:00:00
Champions League-upplägg ska förbereda laget inför hösten

BK Häcken åker till Liverpool för att spela mot Everton. Matchen är en uppladdning inför kommande Champions League-kval och återstarten av OBOS Damallsvenskan.

– På något sätt är det lite extra när man möter dem här lagen som är namnkunnigt starka, säger BK Häckens huvudtränare, Robert Vilahamn.

 

BK Häcken går in i kvalomgång till Champions League i september. Men redan nästa vecka är det återstart av OBOS Damallsvenskan. I en sista uppladdning inför hösten och den nästkommande matchen mot KIF Örebro spelar därför BK Häcken en träningsmatch – borta mot Everton.

– Vi söker ett så bra genrep som möjligt inför seriestarten mot Örebro, med Champions League-tema. Det ger oss en möjlighet att förbereda oss med allt vad det innebär. Att möta ett europeiskt topplag blir dessutom en utbildning för våra yngre spelare och ger dem chansen att vänja sig vid det, säger Roberty Vilahamn.

 

Robert Vilahamn hoppas att spelarna genom matchen dels ska förbereda sig på internationellt motstånd, dels att matchen förbereder spelarna och ledarna på resandet och allt vad det innebär.

– För det första är det fantastiskt att vi som förening har möjlighet att förlägga en träningsmatch i Liverpool. Men vill vi spela i Europa är det här det som krävs för att visa att vi är seriösa med vår satsning. Det är fantastiskt att erbjuda spelare den här typen av träningsmatcher, säger han.

 

Under torsdagen reser spelare och ledare till Liverpool och på fredagen är det träning inför matchen som spelas klockan 13.00, på lördag.

– Det handlar om att sätta förberedelserna inför match. Vi har matchförberedande träning där vi också får väga in arenan och skapa en förståelse om hur det är på matchdagen. I övrigt är det som vilken bortamatch som helst, men på något sätt är det lite extra när man möter dem här lagen som är namnkunnigt starka, säger Vilahamn.

 

 

 

 

 

 


BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.