Drivande i Football Friday kan få trygghetspris - BK Häcken BK Häcken
CSR
2019-08-28 11:51:13
Drivande i Football Friday kan få trygghetspris

Virena Andersson som med stort engagemang bland annat är involverad i Football Friday kan i dag utses till ”Årets trygghetsskapare”.

– Jag blev väldigt rörd när jag fick beskedet, säger hon.


Konferensen ”Trygg och Säker” inleds i Malmö i dag och riktar sig främst till människor som arbetar med trygghets- och säkerhetsfrågor inom det offentliga Sverige. Till den kategorin hör Virena Andersson. Som uppsökande ungdomskonsulent i Lundby sysslar hon med förebyggande och trygghetsskapande arbete riktat mot 12-16-åringar på Hisingen. Bland annat har hon sedan 2018 varit delaktig i BK Häckens och Ungdomssatsningen Hisingens projekt Fotboll Friday – där ungdomar mellan 13–20 år träffas och spelar spontanfotboll tillsammans på fredagskvällarna. För sitt arbete och stora engagemang har hon nu nominerats till priset Omfamningen som kommer att delas ut på konferensen av tidningen Offentliga Affärer och Malmö Stad. Det är första gången som priset delas ut.

– Jag satt i ett tält i duggregn ute i skogen när jag blev uppringd. Vi var ute med en grupp ungdomar och campade och hade klättrat på dagen, det kändes väldigt fint att få beskedet just där och då, säger hon.


I Football Friday har hennes fokus varit att få fler tjejer att delta.

– Det har varit superroligt att se att fler tjejer har velat komma och vara med. Football Friday är ett väldigt bra sätt för ungdomarna att få något att göra och umgås med varandra på det sättet. För min del har jag även lärt känna många ungdomar där som jag sen kommer i kontakt med i mitt övriga arbete, säger hon.


Vad är det som driver dig till ditt stora engagemang för de här ungdomarna?

– Jag har tidigare jobbat på behandlingshem med ungdomar och sett hur missförstådda de kan bli. Jag vill se alla unga för dem de är så att de kan hitta sin rätta plats, säger hon.


Vi önskar Virena ett stort lycka till!


Så här lyder hennes nominering:

”Virena visar upp ett brinnande engagemang både i sin roll som uppsökande ungdomskonsulent och på fritiden som medmänniska. Det finns många exempel på hur Virena har hjälpt individer som manifesterat ett kriminellt beteende att hitta ett nytt meningsfullt sammanhang. Hon har bland annat varit drivande i ett projekt tillsammans med BK Häcken, Fredags Fotboll, där ungdomar får spela fotboll under fredagskvällarna. Hennes fokus har varit att få ännu mer tjejer att delta. Det är i mötet med personen som Virena utmärker sig med sitt engagemang och sitt driv.”

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.