En legendar har lämnat oss - BK Häcken BK Häcken
Föreningen
2020-09-23 12:00:23
En legendar har lämnat oss

Det är med sorg vi nås av beskedet att en fotbollslegendar har lämnat oss. Agne Simonsson har gått bort, 84 år gammal.


En viktig profil i svensk fotboll har gått ur tiden. Många minns fotbolls-VM 1958 där Agne Simonsson var en av hjältarna som såg till att Sverige kammade hem en andra plats.

Göteborgaren var proffs i spanska Real Madrid och Real Sociedad, men tillbringade större delen av sin karriär på hemmaplan och var särskilt viktig för Örgryte IS där han både spelade och inledde sin tränarkarriär.


Men Agne Simonsson har även en stor plats i BK Häckens historia, då han var den tränare som för första gången någonsin tog upp Bollklubben i Allsvenskan, när IFK Norrköping besegrades i kvalet den 9 oktober 1982.

Agne tränade BK Häcken mellan 1977–1982 – han tog över när laget huserade i division 3, i en tid då stämpeln av BK Häcken som en förening med "småklubbsanda" var på väg att övergå till en klubb som närmade sig de större föreningarna i staden. 1977 års säsong resulterade i uppflyttning till division 2. Det var starten på resan mot eliten och svensk toppfotboll. När Agne Simonsson fyra säsonger senare tackade för sig 1982, hade klubben nått sitt slutmål: Allsvenskan.


BK Häckens tankar går till familjen och de närmast anhöriga. 

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.