En stor majoritet röstade ja till BK Häckens övertagande av GFC - BK Häcken BK Häcken
Föreningen
2021-01-27 20:12:00
En stor majoritet röstade ja till BK Häckens övertagande av GFC

BK Häckens medlemmar har sagt sitt. På kvällens extra årsmöte röstade medlemmarna för styrelsens förslag att överta Kopparbergs/Göteborg FC:s verksamhet. 455 medlemmar röstade och resultatet blev 416 som röstade för och 35 som röstade mot (4 medlemmar röstade blankt).


BK Häckens extra årsmöte tog i kväll ställning för styrelsens förslag om att överta GFC:s fotbollsverksamhet – seniorlaget i Damallsvenskan och juniorlagen F17 och F19. Mötet hade ett rekordstort antal deltagare, vilket befäste intresset och engagemanget i frågan.

– Kvällens möte och hela den här processen har visat upp föreningsdemokratin när den är som finast. Vi är oerhört stolta över det engagemang våra medlemmar visat och hur de, oavsett vilken åsikt de haft i sakfrågan, visat stor respekt för varandra och hållit en god ton i diskussionen hela vägen, säger ordförande Anders Billström.

I morgon håller Kopparbergs/Göteborg FC årsmöte för att deras medlemmar ska ta ställning till samma fråga – först därefter vet vi om BK Häcken kommer att överta fotbollsverksamheten och få representationslag på högsta nivå på både herr- och damsidan 2021.

– Nu hoppas vi förstås på ett ja även från GFC:s årsmöte, så vi kan förverkliga detta, säger Anders Billström.


BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.